ΓΔ: 2154.4 -0.17% Τζίρος: 217.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:59
Στρατιώτης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
Σκιά στρατιώτη μπροστά από σημαιες ΗΠΑ και Βενεζουέλας, σκιαγραφώντας ένταση ή σύγκρουση.

Ροδρίγκες: Σύσταση επιτροπής για την απελευθέρωση του Μαδούρο από τις ΗΠΑ

Η Ντέλσι Ροδρίγκες ανακοίνωσε επιτροπή «υψηλού επιπέδου» για την απελευθέρωση του Μαδούρο και της Σίλια Φλόρες, που συνελήφθησαν από τον αμερικανικό στρατό και μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ.

Η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, ανακοίνωσε τη δημιουργία επιτροπής με στόχο την εξασφάλιση της απελευθέρωσης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και της συζύγου του Σίλια Φλόρες. 

Οι δύο συνελήφθησαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια επιχείρησης του αμερικανικού στρατού και μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ.

Ο κ. Μαδούρο, τον οποίο οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν για «διακίνηση ναρκωτικών» και «τρομοκρατία», κρατείται σε κέντρο κράτησης στη Νέα Υόρκη. Αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή της Νέας Υόρκης εντός της ημέρας.

Η επιτροπή χαρακτηρίζεται ως «υψηλού επιπέδου» και παρουσιάστηκε από τον υπουργό Πληροφοριών, Φρέντι Νιάνιες, ο οποίος συμμετέχει ως μέλος. Τη συμπροεδρία αναλαμβάνουν ο Χόρχε Ροδρίγκες, πρόεδρος του κοινοβουλίου, και ο υπουργός Εξωτερικών Ιβάν Χιλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χάρτης Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί έπεσαν στο προεδρικό μέγαρο Βενεζουέλας, υπό έλεγχο η κατάσταση

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο προεδρικό παλάτι του Καράκας το βράδυ της Δευτέρας, μετά από πτήσεις drone αγνώστου προέλευσης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η ασφάλεια αντέδρασε άμεσα και η κατάσταση ελέγχθηκε.
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Ματσάδο: Δεν μίλησα με τον Τραμπ από τον Οκτώβριο, δηλώνει στο Fox News

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βενεζουέλας, δήλωσε πως δεν έχει μιλήσει με τον Τραμπ από τον Οκτώβριο, ενώ σκοπεύει να επιστρέψει στη χώρα της το συντομότερο, μετά τη σύλληψη Μαδούρο από τις ΗΠΑ.
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Ματσάδο: Δεν μίλησα με τον Τραμπ από τον Οκτώβριο, δηλώνει στο Fox News

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βενεζουέλας, δήλωσε πως δεν έχει μιλήσει με τον Τραμπ από τον Οκτώβριο, ενώ σκοπεύει να επιστρέψει στη χώρα της το συντομότερο, μετά τη σύλληψη Μαδούρο από τις ΗΠΑ.