ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
Φώτο: Shutterstock

Τουλάχιστον 4 πρώην «σκιώδη» τάνκερ επέστρεψαν στα νερά της Βενεζουέλας

Τέσσερα τάνκερ, που μετέφεραν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα με σβηστούς πομπούς λόγω αμερικανικού αποκλεισμού, επέστρεψαν στα χωρικά ύδατα της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία της PDVSA και της TankerTrackers.com.

Τουλάχιστον τέσσερα τάνκερ, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν φορτωμένα με πετρέλαιο και είχαν αποπλεύσει «σκιωδώς» από τη Βενεζουέλα στις αρχές Ιανουαρίου ή με απενεργοποιημένους αναμεταδότες στίγματος, έχουν επιστρέψει στα χωρικά ύδατα της λατινοαμερικανικής χώρας.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στον αμερικανικό αποκλεισμό, σύμφωνα με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας (PDVSA) και την εταιρεία TankerTrackers.com, η οποία εξειδικεύεται στην ιχνηλάτηση της πορείας πλοίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετάλλιο Νόμπελ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Νόμπελ Ειρήνης δεν μεταβιβάζεται, απαντά το Ινστιτούτο στην πρόταση Ματσάδο

Το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ διευκρίνισε ότι το βραβείο Ειρήνης δεν μπορεί να μεταβιβαστεί, να μοιραστεί ή να ανακληθεί, τονίζοντας ότι η απόφαση απονομής είναι οριστική και αμετάκλητη, σύμφωνα με τον κανονισμό του Ιδρύματος.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Διάταγμα Τραμπ για προστασία εσόδων πετρελαίου Βενεζουέλας

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για να προστατεύσει τα έσοδα από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας, διασφαλίζοντας ότι δεν θα κατασχεθούν ή εμπλακούν σε δικαστικές διαδικασίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Διαδήλωση κατά ΔΤιρααμμαπρτυρία για τη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Γροιλανδία: «Δεν θέλουμε να γίνουμε Αμερικανοί», απαντούν στα σχόλια Τραμπ

Τα κόμματα της Γροιλανδίας απάντησαν στις δηλώσεις Τραμπ για ενδεχόμενη αγορά του νησιού, τονίζοντας ότι επιθυμούν να διατηρήσουν την αυτονομία τους και ότι μόνο ο γροιλανδικός λαός μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον του.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιέζει πετρελαϊκές για επιστροφή στη Βενεζουέλα με ασφάλεια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνάντησε στελέχη πετρελαϊκών κολοσσών, προτρέποντάς τους να επενδύσουν στα κοιτάσματα της Βενεζουέλας, διαβεβαιώνοντας για την ασφάλεια των επενδύσεων. Οι εταιρείες δηλώνουν έτοιμες για επενδύσεις άνω των 100 δισ. δολαρίων.
Σημαίες ΗΠΑ Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει να αγοράσουν τη Γροιλανδία για να μην την πάρουν Ρωσία ή Κίνα

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν την Κίνα ή τη Ρωσία από το να ελέγξουν το νησί, υποστηρίζοντας ότι οι υπάρχουσες αμυντικές συμφωνίες δεν αρκούν για την προστασία της.