ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία του Ιράν
Η εθνική σημαία του Ιράν με τα παναϊρανικά χρώματα και το έμβλημα στο κέντρο.

Ιράν: «Καμία εκτέλεση σήμερα ή αύριο», δηλώνει το ΥΠΕΞ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε στο Fox News πως δεν προβλέπονται απαγχονισμοί διαδηλωτών σήμερα ή αύριο, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο σχέδιο, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες στη χώρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox News ότι δεν προβλέπονται «απαγχονισμοί σήμερα ή αύριο» στη χώρα. Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια περίοδο έντονης καταστολής των διαδηλώσεων από τις ιρανικές αρχές.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο απαγχονισμού διαδηλωτών, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας απάντησε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τέτοιες εκτελέσεις τις επόμενες ημέρες. Τόνισε μάλιστα: «Μπορώ να σας πω ότι είμαι βέβαιος πως δεν υπάρχει σχέδιο για απαγχονισμούς».

Τις τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει απειλήσει με αμερικανική στρατιωτική επέμβαση, με στόχο τον τερματισμό της καταστολής των κινητοποιήσεων, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως οι μεγαλύτερες από την ίδρυση της Ισλαμικής Δημοκρατίας το 1979.

Ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι, σύμφωνα με «αξιόπιστη πηγή», δεν υπάρχει «σχέδιο για εκτελέσεις» στο Ιράν, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για σαμποτάζ στις ειρηνευτικές συνομιλίες

Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ πως με υπερβολικές απαιτήσεις σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις για τη λήξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ενώ αλλαγές στο πρόγραμμα του Τραμπ εντείνουν φόβους για επανέναρξη εχθροπραξιών.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Κλιμακώνεται η ένταση: ΗΠΑ ετοιμάζονται για χτυπήματα, διπλωματία Πακιστάν στο Ιράν

Ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού έφτασε στην Τεχεράνη στο πλαίσιο προσπαθειών μεσολάβησης στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν, όμως δεν διαφαίνεται άμεση συμφωνία παρά τις προσπάθειες, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εμπλεκόμενων πλευρών.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού μεταβαίνει στην Τεχεράνη για συνομιλίες

Ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού, Ασίμ Μουνίρ, ταξιδεύει στην Τεχεράνη προσπαθώντας να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου Ιράν-ΗΠΑ, ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται παρασκηνιακά μετά την κατάπαυση πυρός.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν, αλλά όχι συμφωνία ακόμα

Οι ΗΠΑ σημείωσαν πρόοδο στις συνομιλίες με το Ιράν, σύμφωνα με τον Μάρκο Ρούμπιο, αλλά παραμένει δουλειά να γίνει. Οι επαφές με Πακιστανούς μεσολαβητές συνεχίζονται και εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία.