ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: ΑΠΕ

Τζεντιλόνι: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα πλησιάσει το 1 τρισ. ευρώ

Ο αρμόδιος Επίτροπος υπογράμμισε, ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να χορηγηθούν «το γρηγορότερο δυνατό» και ότι «οι τελικές αποφάσεις θα συνδέονται, φυσικά, με τους στόχους που πρόκειται να θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Το Ταμείο Ανάκαμψης, στο τέλος, θα πλησιάσει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ», δηλώνει στην Rai ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε δηλώσεις του στο κανάλι Rai tre, της ιταλικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τόνισε ότι «στο τέλος, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης θα πλησιάσει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ». «Ας μην ξεχνάμε ότι το Ταμείο αυτό θα προσφέρει επιχορηγήσεις αλλά και δάνεια με χαμηλά επιτόκια», πρόσθεσε ο Τζεντιλόνι, σύμφωνα με τον οποίο η χθεσινή γαλλογερμανική συμφωνία επί του θέματος, αποτελεί «γεγονός χωρίς προηγούμενο».

Ο αρμόδιος Επίτροπος υπογράμμισε, τέλος, ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να χορηγηθούν «το γρηγορότερο δυνατό» και ότι «οι τελικές αποφάσεις θα συνδέονται, φυσικά, με τους στόχους που πρόκειται να θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Στο μεταξύ, μία «αντιπρόταση» του, στο «Ταμείο ανάκαμψης», το οποίο ανακοίνωσαν χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που προκαλεί ο νέος κορονοϊος, προαναγγέλει ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντευξή στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Oberoesterreichische Nachrichten.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Η επιστολή Μητσοτάκη νέα πρωτοβουλία, υπεύθυνη απάντηση ζητά

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στο OPEN ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει εθνικές και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ενεργειακή κρίση, απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης και τόνισε τη σημασία της δημοσιονομικής ευελιξίας.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Οι πολίτες χρειάζονται πράξεις, όχι ειρωνείες και κενές υποσχέσεις

Ο Παύλος Μαρινάκης, μέσω βίντεο, απάντησε στις ειρωνείες Ανδρουλάκη, υπενθυμίζοντας τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες Μητσοτάκη, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης που εξασφάλισε σημαντικά κονδύλια για την Ελλάδα και ενίσχυσε την απασχόληση.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κομισιόν ζητά από Ελλάδα να τηρήσει την απόφαση για καθυστερήσεις πληρωμών

Η Κομισιόν απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα για μη συμμόρφωση με τη νομοθεσία περί καθυστερημένων πληρωμών στα δημόσια νοσοκομεία, ζητώντας άμεση δράση εντός δύο μηνών για να αποφευχθούν κυρώσεις.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Κάλεσμα στην Ελλάδα για πλήρη τήρηση της απόφασης για τα κλειστά επαγγέλματα

Η Κομισιόν προειδοποίησε την Ελλάδα για μη συμμόρφωση με απόφαση του ΔΕΕ, λόγω ελλιπούς εφαρμογής οδηγίας περί αναλογικότητας στα κατοχυρωμένα επαγγέλματα. Η χώρα έχει δύο μήνες να διορθώσει τα κενά, αλλιώς απειλείται με κυρώσεις.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Έτοιμη για αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων ντίζελ

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει επαφές με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με την αποδέσμευση αποθεμάτων ντίζελ και τυχόν περιορισμούς εξαγωγών. Η αυριανή συνεδρίαση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας θα κρίνει τα επόμενα βήματα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ούτε ένα ευρώ χαμένο από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Ελλάδα υπέβαλε τα τελευταία αιτήματα πληρωμής ύψους 6,75 δισ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία για την αξιοποίηση συνολικών πόρων 35,95 δισ. ευρώ, το υψηλότερο ποσό αναλογικά στο ΑΕΠ στην ΕΕ.