ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός

Ο Μιλέι προσκλήθηκε από τον Τραμπ στο Συμβούλιο Ειρήνης της Γάζας

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Ξαβιέρ Μιλέι, ανακοίνωσε ότι προσκλήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ να συμμετάσχει ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Ξαβιέρ Μιλέι, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι έλαβε πρόσκληση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για να συμμετάσχει ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα.

Στη σχετική ανάρτηση, ο Μιλέι δημοσίευσε φωτογραφία της επιστολής πρόσκλησης και σημείωσε ότι θα ήταν «τιμή» να λάβει μέρος στο συμβούλιο. Όπως αναφέρει, πρόεδρος του οργάνου θα είναι ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ μεταξύ των μελών θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, και ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ, προτίθεται να αποδεχθεί την αντίστοιχη πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα. Την πρόθεση αυτή επιβεβαίωσε υψηλόβαθμος σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), χωρίς να παραθέσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

TotalEnergies: Επένδυση 10 δισ. στην Αργεντινή – Συνάντηση Μακρόν-Μιλέι

Η TotalEnergies θα επενδύσει σχεδόν 10 δισ. δολάρια στην Αργεντινή σε τρία υπάρχοντα έργα, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Πουγιανέ ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επισκέπτεται το Παρίσι για ενίσχυση διμερών σχέσεων.
Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Μιλέι αποκαλεί τον ΟΗΕ «άχρηστο» και «κοινότητα παρασίτων»

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι κατηγόρησε τον ΟΗΕ ως «άχρηστο οργανισμό» που συντηρεί μία κάστα παρασίτων, ενώ τον κατηγόρησε για αδράνεια στις Μαλβίνες και για αντίσταση στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα για σχέσεις με πετρελαϊκά έργα στις Μαλβίνες ξεκινά η Αργεντινή

Η Αργεντινή ξεκίνησε έρευνα για 45 οντότητες σχετικά με δραστηριότητες υδρογονανθράκων στα νησιά Μαλβίνες, αμέσως μετά από ομιλία του Μιλέι που ανακοίνωσε αυστηρότερες κυρώσεις στα σχέδια γύρω από το αμφισβητούμενο αρχιπέλαγος.
Κενή κορνίζα μουσείου
ΔΙΕΘΝΗ

Αργεντινή: Επιστροφή πίνακα που έκλεψαν οι Ναζί στη νόμιμη κληρονόμο

Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αργεντινής αποφάσισε να επιστρέψει πίνακα του 18ου αιώνα, κλεμμένο από τους Ναζί, στη νόμιμη κληρονόμο ενός Ολλανδού Εβραίου γκαλερίστα, αφού βρέθηκε πέρυσι στη Μαρ δελ Πλάτα.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Απόλυτη δέσμευση για τα Φώκλαντ, δηλώνει ο Υπ. Άμυνας

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γουές Στρίτινγκ τόνισε ότι τα Φώκλαντ παραμένουν βρετανικά, καθώς αυτό επέλεξαν οι κάτοικοί τους, υπογραμμίζοντας τη σταθερή δέσμευση του Λονδίνου, παρά τις διεκδικήσεις της Αργεντινής.