ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

«Παράθυρο» για ευέλικτους τελωνειακούς ελέγχους αφήνει ο Μπ. Τζόνσον

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετά τις ιρλανδικές αντιδράσεις για τα κέντρα εκτελωνισμών, άφησε περιθώριο για «ευελιξία» στο θέμα των τελωνειακών ελέγχων.

Το Λονδίνο είναι έτοιμο να είναι «πολύ ευέλικτο» στην επίλυση του προβλήματος των τελωνειακών ελέγχων στο νησί της Ιρλανδίας, στην μετά-Brexit εποχή, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Αν μπορείς να έχεις την Βόρεια Ιρλανδία ως μέρος της τελωνειακής ένωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι σαφώς ουσιώδες, τότε ούτως ή άλλως πρέπει να λύσεις το πρόβλημα των τελωνειακών ελέγχων», είπε ο Τζόνσον στο Sky News.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ καλά προετοιμασμένο να είναι ευέλικτο. Δεν θέλουμε να έχουμε κανενός τύπου ελέγχων στα σύνορα». Πρόσθεσε πως μια λύση θα μπορούσε να είναι να υπάρξει μια σχέση μεταξύ εξαγωγέων και εισαγωγέων, με ελέγχους στην κάθε πλευρά των συνόρων.

Νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξή του στο BBC, ο Συντηρητικός πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες «νέες προτάσεις» και «πολύ σύντομα», χωρίς να δώσει καμία πληροφορία για τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει να διευθετήσει το θέμα των ιρλανδικών συνόρων.

Χθες Δευτέρα, το ιρλανδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTÉ μετέδωσε ότι η κυβέρνηση του Τζόνσον πρότεινε σε non-paper να δημιουργηθούν «κέντρα εκτελωνισμού» και στις δύο πλευρές των συνόρων μετά το Brexit ώστε να αποφευχθεί η ανάγκη να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα.

Ο ίδιος ο Τζόνσον σήμερα στο BBC είπε ότι τα σχέδια που δημοσιεύονται στον Τύπο «δεν είναι τελείως ακριβή» και διέψευσε ότι οι κυβερνητικές προτάσεις θα περιλαμβάνουν «κέντρα εκτελωνισμού».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Bloomberg: Οι 4 επιλογές που έχει πλέον ο Μπόρις Τζόνσον για το Brexit

Οι εξελίξεις στη Βρετανία και το επεισοδιακό κλείσιμο της Βουλής από τον Μπόρις Τζόνσον έχουν προκαλέσει ανησυχία στην παγκόσμια αγορά καθώς η διαδικασία του Brexit είναι «αχαρτογράφητα νερά» για όλους.