ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά από το προεδρικό βήμα στις ΗΠΑ.

Η Μανάμα δέχθηκε την πρόσκληση Τραμπ για ένταξη στο Συμβούλιο Ειρήνης

Το Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε την πρόσκληση του προέδρου Τραμπ να γίνει ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Ειρήνης υπό αμερικανική ηγεσία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Το Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να συμμετάσχει ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης, έναν νέο θεσμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Μπαχρέιν, η συμμετοχή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διεθνών προσπαθειών για την προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Εμίρης Κατάρ: Ζητά τερματισμό κλιμάκωσης, Ιρανός πρέσβης στο ΥΠΕΞ

Ο εμίρης του Κατάρ κάλεσε για άμεσο τερματισμό της έντασης στη Μέση Ανατολή σε επικοινωνία με τον Τραμπ, ενώ το Κατάρ διαμαρτυρήθηκε επίσημα προς τον Ιρανό πρέσβη για τις ιρανικές επιθέσεις στο έδαφός του.
Βασιλιάς Ιορδανίας Αμπντάλα Β'
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ιορδανός βασιλιάς προσκλήθηκε στο συμβούλιο εποπτείας για τη Γάζα

Ο βασιλιάς Αμπντάλα Β' της Ιορδανίας έλαβε πρόσκληση από τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ για το «Συμβούλιο της Ειρήνης» σχετικά με τη Γάζα. Το υπουργείο Εξωτερικών μελετά τα σχετικά νομικά έγγραφα πριν απαντήσει.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αν οι ΗΠΑ αναμειχθούν στο στενό του Χορμούζ, παραβιάζουν την εκεχειρία

Ανώτερος ιρανός αξιωματούχος προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη θα θεωρήσει αμερικανική παρέμβαση στο στενό του Χορμούζ ως παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, μετά τα σχέδια συνοδείας πλοίων που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ και Ιράν έχουν «πολύ θετικές συζητήσεις»

Ο Τραμπ δήλωσε ότι ΗΠΑ και Ιράν έχουν θετικές συζητήσεις, που ίσως οδηγήσουν σε θετικές εξελίξεις. Μίλησε μέσω Truth Social, με την εκεχειρία να βρίσκεται σε ισχύ, αν και οι διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει μετά την κατάπαυση του πυρός.
Πινακίδα στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι ΗΠΑ θα επιλέξουν «κακή συμφωνία» ή «αδύνατη» στρατιωτική λύση

Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ να διαλέξουν ανάμεσα σε μια «αδύνατη» στρατιωτική δράση ή μια «κακή συμφωνία» για τη Μέση Ανατολή, ενώ αναφέρει αλλαγή στάσης από Κίνα, Ρωσία και Ευρώπη απέναντι στην Ουάσιγκτον.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξετάζει την πρόταση του Ιράν αλλά μάλλον θα την απορρίψει

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα εξετάσει νέα πρόταση του Ιράν για τη Μέση Ανατολή, ύστερα από απόρριψη προηγούμενης και απειλές. Το αδιέξοδο παραμένει, ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν παραμένουν άκαρπες.