ΓΔ: 2512.07 -0.05% Τζίρος: 208.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:13:37
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησης κορυφής.

Κρεμλίνο: Δεν σχολιάζει επαφές στο Νταβός, ζητά διευκρινίσεις για Τραμπ

Το Κρεμλίνο δεν έκανε δημόσια δήλωση για τις συνομιλίες Νταβός μεταξύ απεσταλμένων Πούτιν και Τραμπ, παρά τις θετικές αναφορές για την πρόοδο προς ειρήνη στην Ουκρανία. Ο Πεσκόφ τόνισε τη σημασία ενημέρωσης για τις διαπραγματεύσεις.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν προτίθεται να σχολιάσει δημόσια τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Νταβός μεταξύ απεσταλμένων του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι απεσταλμένοι χαρακτήρισαν τη συνάντησή τους για μια πιθανή μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ως "πολύ θετική" και "εποικοδομητική".

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης της Ρωσίας για τις συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ, Ευρωπαίων και Ουκρανίας σε σχέση με μια ενδεχόμενη ειρηνευτική διαδικασία.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο επισήμανε την ανάγκη για περαιτέρω διευκρινίσεις όσον αφορά τις δηλώσεις του Τραμπ περί ύπαρξης ενός "μυστικού ηχητικού" όπλου, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη σύλληψη του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Σε συνέντευξή του στο NewsNation, ο Τραμπ ανέφερε πως "κανένας άλλος" δεν διαθέτει το συγκεκριμένο όπλο, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τις αμερικανικές αρχές κατά τον πρόσφατο εντοπισμό του Μαδούρο.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες είναι επιφορτισμένες με τη συλλογή και ανάλυση πληροφοριών και συνεχίζουν να εκτελούν το έργο τους.

Επιπλέον, το Κρεμλίνο γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα έχει αύριο συνομιλίες στη Μόσχα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος αναμένεται να φθάσει αργότερα σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες εγκρίνει ο Λευκός Οίκος

Τέσσερις Αμερικανοί γερουσιαστές ανακοίνωσαν ότι η κυβέρνηση Τραμπ ενέκρινε νέες κυρώσεις στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, ύστερα από συμφωνία, τονίζοντας την ανάγκη συντονισμού για ισχυρή αντίδραση στη ρωσική επιθετικότητα.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Τα ουκρανικά πλήγματα σε Ρωσία παρατείνουν τον πόλεμο στην Ευρώπη

Το Κρεμλίνο απορρίπτει την εκτίμηση Τραμπ ότι η κλιμάκωση των ουκρανικών επιθέσεων μπορεί να οδηγήσει τη Μόσχα σε διαπραγματεύσεις, προειδοποιώντας για παράταση του πολέμου πάλι,
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να φτιάξει Πάτριοτ πυραύλους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να κατασκευάσει πυραύλους Patriot, ενώ τόνισε πως τόσο Ρωσία όσο και Ουκρανία επιθυμούν τον τερματισμό του πολέμου. Το Patriot χαρακτηρίζεται ως αμυντικό όπλο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί, ανάμεσά τους έφηβη, από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία προκάλεσαν τουλάχιστον επτά νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ενώ η πρωτεύουσα δέχθηκε επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους. Ο Ζελένσκι θα συναντήσει τον Τραμπ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα.