ΓΔ: 2228.17 0.53% Τζίρος: 351.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία στη σύνοδο του ΝΑΤΟ με φόντο αμερικανικές σημαίες.

Τραμπ: Ο Καναδάς οφείλει την ύπαρξή του στις ΗΠΑ και πρέπει να ευγνωμονεί

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Νταβός ότι ο Καναδάς οφείλει τις ΗΠΑ για την ύπαρξή του, τονίζοντας πως οι Καναδοί δεν δείχνουν ευγνωμοσύνη. Παράλληλα, ανακοίνωσε την κατασκευή αντιπυραυλικού συστήματος που θα προστατεύει και τον Καναδά.

Σε δηλώσεις του στο Νταβός, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε πως ο Καναδάς «υπάρχει χάρη στις ΗΠΑ», σχολιάζοντας τη σχέση των δύο χωρών μετά την τοποθέτηση του Καναδού πρωθυπουργού Μαρκ Κάρνεϊ για τη «ρήξη» της παγκόσμιας τάξης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως ο Καναδάς λαμβάνει «πολλά δωρεάν πράγματα» από τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι Καναδοί θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες. «Είδα τον πρωθυπουργό σας χθες. Δεν ήταν πολύ ευγνώμων. Οι Καναδοί θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Τραμπ διαβεβαίωσε πως θα προχωρήσει στην κατασκευή του «Χρυσού Θόλου», ενός αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος, το οποίο, όπως σημείωσε, «θα υπερασπίζεται τον Καναδά».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα εκφράσει την πρόθεσή του να μετατρέψει τον Καναδά σε «51η Πολιτεία» των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του τους τελευταίους μήνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συζητήσεις με ηγέτες Μεξικού-Καναδά για εμπόριο και μεταναστευτικό

Ο Τραμπ ανακοίνωσε συνάντηση με ηγέτες Μεξικού και Καναδά για εμπορικά και μεταναστευτικά ζητήματα, μετά την κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ 2026. Συνομίλησε χαμογελαστός με τον Καναδό πρωθυπουργό Μαρκ Κάρνεϊ στην εκδήλωση.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Καναδού πρωθυπουργού με Τραμπ στην κλήρωση Μουντιάλ 2026

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ, θα συναντήσει σύντομα τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ένταση στις εμπορικές σχέσεις λόγω διαφωνιών για τους δασμούς, στο περιθώριο της κλήρωσης της FIFA 2026.
Εμπορευματοκιβώτια ΗΠΑ Καναδά Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρόεδρος του Μεξικού Σεϊνμπάουμ σε Ουάσινγκτον για συνομιλίες με ΗΠΑ και Καναδά

Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σεϊνμπάουμ, ανακοίνωσε πως θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον για την κλήρωση του Μουντιάλ 2026 και θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Καναδό πρωθυπουργό Μαρκ Κάρνεϊ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Δεν ήρθα στη Νότια Κορέα για να δω τον Καναδά!»

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, o Τραμπ δήλωσε: «Δεν ήρθα στη Νότια Κορέα για να δω τον Καναδά!», σχολιάζοντας τις εμπορικές εντάσεις με τον Καναδά, ενόψει δείπνου ηγετών όπου θα παραστεί και ο Καναδός πρωθυπουργός.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Κάρνεϊ: Ο Καναδάς έτοιμος για διάλογο με τις ΗΠΑ μετά τους νέους δασμούς

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Μάρκ Κάρνεϊ, δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει κατά 10% τους δασμούς στα καναδικά προϊόντα.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επέβαλε νέους δασμούς 10% στον Καναδά

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή επιπλέον δασμών 10% στον Καναδά, αντιδρώντας σε διαφήμιση που μεταδόθηκε κατά το World Series και επέκρινε αμερικανικούς δασμούς, χαρακτηρίζοντάς την απατηλή στην πλατφόρμα Truth Social.