ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ

«Πραξικόπημα» χαρακτηρίζει την έρευνα σε βάρος του ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε το βράδυ της Τρίτης τη διαδικασία παραπομπής με την οποία είναι δυνητικά αντιμέτωπος «πραξικόπημα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε το βράδυ της Τρίτης τη διαδικασία παραπομπής με την οποία είναι δυνητικά αντιμέτωπος «πραξικόπημα», κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την επίθεση που εξαπολύει τις τελευταίες ημέρες εναντίον της αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών.

«Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτό που γίνεται δεν είναι παραπομπή, είναι πραξικόπημα, με σκοπό να αφαιρεθούν από τον λαό η εξουσία του, η ψήφος του, οι ελευθερίες του, η δεύτερη τροπολογία (του Συντάγματός) του, η θρησκεία του, ο στρατός του, το τείχος του στα σύνορα, και τα ελέω Θεού δικαιώματα» των πολιτών των ΗΠΑ, εξεμάνη ο Ρεπουμπλικάνος σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, πληκτρολογώντας τη λέξη «πραξικόπημα» με κεφαλαία όπως συνηθίζει για έμφαση.

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων άρχισαν την περασμένη εβδομάδα έρευνα σε βάρος του δισεκατομμυριούχου που θα μπορούσε να οδηγήσει στην παραπομπή και την καθαίρεσή του.

Στην περίπτωση που η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία βρίσκεται στα χέρια της αντιπολίτευσης, εγκρίνει την παραπομπή του μεγιστάνα, επαφίεται κατόπιν στη Γερουσία, στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, να τον δικάσει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συμφωνία με Ιράν για παύση επιθέσεων, επιβεβαιώνει αξιωματούχος

ΗΠΑ και Ιράν θα σταματήσουν προσωρινά τις επιθέσεις και θα συνεχίσουν διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο. Τα πλοία θα κινούνται ελεύθερα στο στενό του Ορμούζ. Δεν επιβεβαιώνεται συνάντηση στο Κατάρ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Επιτίθεται στη Λούις Τζορτζ, «κομμουνίστρια» τη χαρακτηρίζει

Ο Τραμπ επιτέθηκε στην υποψήφια δήμαρχο της Ουάσιγκτον, χαρακτηρίζοντάς τη «κομμουνίστρια» που θα καταστρέψει την πόλη. Τόνισε πως δεν θα επιτρέψει να χαθεί το «μεγαλείο» της πρωτεύουσας υπό τη δική της διακυβέρνηση.
Μαχητικό αεροσκάφος F-35
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κίνηση στο Κογκρέσο για φραγμό επιστροφής της Τουρκίας στα F-35

Η βουλευτής Ντίνα Τίτους ξεκινά πρωτοβουλία στο Κογκρέσο για να εμποδίσει τυχόν επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 αν δεν λυθεί το θέμα S-400, ενεργοποιώντας νόμιμα εργαλεία μπλοκαρίσματος πώλησης όπλων.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη καταγγέλει τις ΗΠΑ ότι παραβίασαν τις συμφωνίες τους

Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για αεροπορικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις παρακολούθησης στις νότιες ακτές του, κάνοντας λόγο για παραβίαση της συμφωνίας που στοχεύει στον τερματισμό του πολέμου, και καταγγέλλει αθέτηση αμερικανικών δεσμεύσεων.
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξαπολύει νέες απειλές προς το Ιράν

Ο Τραμπ απείλησε το Ιράν μετά από νέες αμερικανικές επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους, τονίζοντας ότι αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις της εκεχειρίας, οι ΗΠΑ ίσως αναγκαστούν να «ολοκληρώσουν στρατιωτικά» τη σύγκρουση.