Φώτο: ΑΠΕ

Τιερί Μπρετόν: Εξαιρετικά σημαντικό βήμα το σxέδιο ανάκαμψης Μέρκελ-Μακρόν

«Όποιος πιστεύει ότι η κρίση του κορονοϊού δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας κακός εφιάλτης αυταπατάται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισέρχεται σε άγνωστη περιοχή» είπε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Τιερί Μπρετόν.

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Τιερί Μπρετόν επαίνεσε την πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελάριου 'Αγγελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την δημιουργία ενός Ταμείου για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Η γαλλο-γερμανική πρωτοβουλία είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για όλους μας», δήλωσε ο Μπρετόν σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί αύριο, Παρασκευή, στην "Frankfurter Allgemeine Zeitung". 

«Όποιος πιστεύει ότι η κρίση του κορονοϊού δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας κακός εφιάλτης αυταπατάται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισέρχεται σε άγνωστη περιοχή. Γι 'αυτό χρειαζόμαστε νέα εργαλεία, νέα μέσα και πρέπει να βαδίσουμε σε νέους δρόμους. Γι αυτό και χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία θα πρέπει να αφήσουν πίσω τις παλιές διαφωνίες. Άλλες χώρες δεν έχουν τόσο μεγάλα οικονομικά περιθώρια όσο η Γερμανία για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις τους. Επομένως, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παρέμβει προκειμένου να διατηρηθεί η εσωτερική αγορά. Αυτό είναι απολύτως προς το συμφέρον της Γερμανίας, ιδίως της αυτοκινητοβιομηχανίας», τόνισε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ

Τέλος, ο Τιερί Μπρετόν είπε στην συνέντευξή του ότι ήταν «η επιστημονική, ορθολογική προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάλυση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κρίση του κορονοϊού εκείνη η οποία έπεισε την επιστήμονα Μέρκελ. Αναρωτηθήκαμε τι χάλασε και τι πρέπει να επιδιορθωθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Χορήγηση 585 εκατ. ευρώ σε χώρες με Σύρους πρόσφυγες προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο Επίτροπος Διεύρυνσης Ό. Βάρχελι σχολίασε ότι καθώς δεν διαφαίνεται τερματισμός της κρίσης στη Συρία, είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να στηρίξει τις κοινότητες που φιλοξενούν τους πρόσφυγες, «ιδίως εν μέσω πανδημίας».
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Blockchain

Το IFF του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα συνεργαστεί με την INTRASOFT και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) για τους επόμενους 30 μήνες, παρέχοντας συμβουλές στην ΕΕ για όλες τις σχετικές πτυχές.
ΔΙΕΘΝΗ

Τζεντιλόνι: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα πλησιάσει το 1 τρισ. ευρώ

Ο αρμόδιος Επίτροπος υπογράμμισε, ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να χορηγηθούν «το γρηγορότερο δυνατό» και ότι «οι τελικές αποφάσεις θα συνδέονται, φυσικά, με τους στόχους που πρόκειται να θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Να είναι «καθολική» η πρόσβαση στο εμβόλιο κατά της COVID-19

Η Sanofi ανακοίνωσε χθες ότι θα διαθέσει πιθανόν κατά προτεραιότητα στις ΗΠΑ ένα ενδεχόμενο εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, επιχειρηματολογώντας ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν επενδύσει στην ανάπτυξή του.