ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Έκρηξη στην Ουκρανία

Έκρηξη σε κτίριο του λιμανιού στο Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Ιράν

Έκρηξη σημειώθηκε σε κτίριο στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Ιράν, προκαλώντας ζημιές σε δύο ορόφους, αυτοκίνητα και καταστήματα. Διασώστες και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα.

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε κτίριο στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, στη νότια περιοχή του Ιράν στον Κόλπο, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας. Μέχρι στιγμής, η αιτία του συμβάντος παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε δύο ορόφους ενός οκταώροφου κτιρίου, καθώς και σε αυτοκίνητα και καταστήματα της περιοχής. Στο σημείο έχουν σπεύσει ομάδες διάσωσης και πυροσβεστικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim διέψευσε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έκαναν λόγο για στοχοποίηση διοικητή του ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης, χαρακτηρίζοντάς τις «εντελώς ψευδείς».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι μέλη «τρομοκρατικής οργάνωσης» νεκρά στο Ζαχεντάν, λέει το Ιράν

Οι Φρουροί της Επανάστασης σκότωσαν έξι μέλη «τρομοκρατικής» οργάνωσης στη Ζαχεντάν του Ιράν. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκρηκτικά, ενώ δεν διευκρινίστηκε η ταυτότητα των θυμάτων ή λεπτομέρειες για το περιστατικό.
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη Μέση Ανατολή, δηλώνει ο Χαμενεΐ

Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ τελικά θα αποχωρήσουν από τη Μέση Ανατολή μετά τα «οδυνηρά πλήγματα» που δέχθηκαν στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την ιρανική κρατική τηλεόραση.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εξαίρεση του αεροδρομίου Νατζάφ από τις κυρώσεις στις ιρανικές αερογραμμές

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει άρση κυρώσεων για ιρακινό αεροδρόμιο, ώστε οι σιίτες προσκυνητές από Ιράκ και Ιράν να επισκέπτονται ιερούς τόπους. Η Iraqi Airways ίσως εκτελεί πτήσεις στη Νατζάφ για έναν μήνα, με πιθανή μόνιμη εξαίρεση.
Άλ Χουνταϊντά λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν και Σαουδική Αραβία συζητούν για την ένταση μετά την κατάληψη νησιού

Ιράν και Σαουδική Αραβία είχαν συνομιλίες για την ένταση στην Υεμένη, με τους Χούθι να ενισχύουν τη θέση τους στην Ερυθρά Θάλασσα. Η Τεχεράνη στηρίζει τους Χούθι, ενώ το Ριάντ στηρίζει την κυβέρνηση της Υεμένης.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλεί αμερικανικές βάσεις αν δεχθούν επίθεση τα δεξαμενόπλοιά του

Ο αρχηγός του ιρανικού στρατού, Αλί Αμπντολαχί, απείλησε με πλήγματα σε αμερικανικές βάσεις εάν πληγούν ιρανικά δεξαμενόπλοια, ενώ εκρήξεις αναφέρθηκαν σε Χαργκ και Τζασκ, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ – Ιράν: Κλιμακώνεται η ένταση στο Ορμούζ – Απειλές για νέα αντίποινα

Νέα κλιμάκωση στη σύγκρουση ΗΠΑ και Ιράν με επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ, καθώς η Τεχεράνη προειδοποιεί για «πιο εντατικά» αντίποινα και σχεδιάζει ζώνη αποκλεισμού για τη ναυσιπλοΐα.