Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε κτίριο στην πόλη Μπαντάρ Αμπάς, το σημαντικό λιμάνι του νοτίου Ιράν στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με αναφορές της κρατικής τηλεόρασης. Η αιτία της έκρηξης παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη.
Όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, υπάρχουν τραυματίες οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, χωρίς να έχουν αναφερθεί θάνατοι. Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε δύο ορόφους ενός οκταώροφου κτιρίου, καθώς και σε οχήματα και καταστήματα της περιοχής.
Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία διάσωσης και πυροσβέστες, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας του περιστατικού, όπως δήλωσε ο Μεχρντάντ Χασανζαντέχ, γενικός διευθυντής διαχείρισης κρίσεων της επαρχίας Χορμοζγκάν, σύμφωνα με το Irna.
Εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι μέρος της πρόσοψης του κτιρίου έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Άλλα ιρανικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν το συμβάν, χωρίς να παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την αιτία.
Η έκρηξη σημειώνεται σε περίοδο αυξημένης έντασης, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει τις απειλές προς το Ιράν και έχει αναπτύξει ισχυρές ναυτικές δυνάμεις στον Κόλπο.
Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim διέψευσε πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι διοικητής του ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης στοχοθετήθηκε στην έκρηξη, χαρακτηρίζοντάς τις «εντελώς ψευδείς».