ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομικός ΗΠΑ στο καθήκον
Φωτο: ΑΠΕ

Έρευνα στα γραφεία του Χ στη Γαλλία από την εισαγγελία του Παρισιού

Η εισαγγελία Παρισιού ερευνά τα γραφεία του Χ στη Γαλλία για υπόθεση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2025, με συμμετοχή της Europol. Εξετάζεται και η εμπλοκή του chatbot Grok σε δημιουργία σεξουαλικού περιεχομένου.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας στα γραφεία του κοινωνικού δικτύου του Ίλον Μασκ στη Γαλλία, στο πλαίσιο διαδικασίας που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2025. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ίλον Μασκ και η διευθύνουσα σύμβουλος της πλατφόρμας Χ, Λίντα Γιακαρίνο, έχουν κληθεί για κατάθεση.

Την έρευνα συντονίζει η υπηρεσία καταπολέμησης του κυβερνοεγκλήματος της εισαγγελίας, όπως αναφέρθηκε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ. Στις έρευνες συμμετέχουν επίσης η Europol και η υπηρεσία κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος της γαλλικής αστυνομίας.

Η υπόθεση διευρύνθηκε ώστε να εξεταστεί και η δημιουργία σεξουαλικού περιεχομένου από το chatbot Grok. Η εισαγγελία διευκρινίζει ότι η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία βουλευτή, ο οποίος υποστηρίζει πως μεροληπτικοί και κακόβουλοι αλγόριθμοι ενδέχεται να έχουν διαστρεβλώσει τη λειτουργία αυτοματοποιημένου συστήματος επεξεργασίας δεδομένων.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής σχόλιο από την πλευρά της πλατφόρμας Χ.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε επίσης ότι αποχωρεί από την πλατφόρμα Χ και πλέον θα επικοινωνεί μέσω LinkedIn (Microsoft) και Instagram (Meta).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Την βοήθεια των social media ζητά ο Μακρόν για τις ταραχές στη Γαλλία

Να συνεργαστούν με τις γαλλικές Αρχές οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος καθώς συνεχίζονται οι βίαιες ταραχές στη χώρα μετά τον θάνατο εφήβου από σφαίρα αστυνομικού.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Νίκη της διασπασμένης αριστεράς στον β' γύρο στις μεγάλες πόλεις Γαλλίας

Αριστεροί υποψήφιοι επικράτησαν σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας όπως Παρίσι, Μασσαλία και Λυών, όμως η ενιαία κάθοδος όλων των αριστερών κομμάτων δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στους δήμους και τις κοινότητες.
Χέρι με ψηφοδέλτιο κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Γρηγοάρ: Το Παρίσι θα ηγηθεί της αντίστασης στη δεξιά

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Παρισιού, Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, τόνισε ότι το Παρίσι θα αντισταθεί στην ένωση δεξιάς και άκρας δεξιάς, ενώ χαρακτήρισε τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές προοίμιο για τις προεδρικές του 2027.
Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γκρεγκουάρ: Το Παρίσι θα ηγηθεί στην αντίσταση κατά δεξιάς και άκρας δεξιάς

Ο νεοεκλεγείς σοσιαλιστής δήμαρχος Παρισιού, Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, δήλωσε πως το Παρίσι θα ηγηθεί της αντίστασης στην ένωση δεξιάς και άκρας δεξιάς, προτού κατευθυνθεί με ποδήλατο στο Δημαρχείο της πόλης.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Νίκη Γκρεγκουάρ στο Παρίσι, ήττα της ακροδεξιάς σε Τουλόν-Μασσαλία

Ο σοσιαλιστής Εμανουέλ Γκρεγκουάρ κέρδισε τις εκλογές στο Παρίσι με 50-53%, ενώ η Ρασιντά Ντατί έλαβε 37-40%. Στη Μασσαλία, ο Μπενουά Παγιάν διατήρησε τη δημαρχεία με 53-55,2% έναντι του Φρανκ Αλιζιό που συγκέντρωσε 39,1-41,5%.