ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Το Κρεμλίνο της Μόσχας

Το Κρεμλίνο απορρίπτει τα σενάρια για σχέσεις του Επστιν με Ρωσία

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει φήμες περί σχέσεων του Επστιν με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες ως αναπόδεικτες. Η Πολωνία ανακοίνωσε έρευνα για πιθανές επιπτώσεις στη χώρα.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι «δεν θέλει να ξοδέψει χρόνο» απαντώντας σε ερωτήσεις για αναπόδεικτους ισχυρισμούς που προέρχονται από δυτικά μέσα ενημέρωσης και τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, σχετικά με το ενδεχόμενο ο Τζέφρι Επστιν να είχε διασυνδέσεις με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Τζέφρι Επστιν έχει καταγραφεί κυρίως ως σεξουαλικός εγκληματίας, με ένα εκτεταμένο δίκτυο εκμετάλλευσης γυναικών και ανηλίκων. Ωστόσο, στον δυτικό Τύπο πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που εξετάζουν ενδεχόμενες σχέσεις του με υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής εξουσίας και της οικονομικής ελίτ.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, γνωστοποίησε την Τρίτη πως η Βαρσοβία θα διερευνήσει πιθανές διασυνδέσεις του Επστιν με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, καθώς και τις επιπτώσεις που μπορεί να είχαν για την Πολωνία.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πολωνός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί ειδική ομάδα για να εξετάσει τις επιπτώσεις των εγκλημάτων του Επστιν στη χώρα και, κυρίως, το ενδεχόμενο εμπλοκής του με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Όπως δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ, «όλο και περισσότερα στοιχεία, όλο και περισσότερες πληροφορίες και όλο και περισσότερα σχόλια στον παγκόσμιο Τύπο, όλα οδηγούν στην υποψία ότι αυτό το πρωτοφανές παιδοφιλικό σκάνδαλο συνοργανώθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αυξανόμενη πιθανότητα οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να συνοργάνωσαν αυτήν την επιχείρηση είναι εξαιρετικά σοβαρή για την ασφάλεια του πολωνικού κράτους», επισημαίνοντας τον κίνδυνο κατοχής ενοχοποιητικού υλικού για εν ενεργεία ηγέτες.

Όταν ρωτήθηκε από το Reuters σχετικά με τις δηλώσεις Τουσκ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: «Θα ήθελα να αστειευτώ για τέτοιους ισχυρισμούς, αλλά ας μην χάνουμε τον χρόνο μας».

Ρώσοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι φήμες για δεσμούς μεταξύ του Επστιν και των σοβιετικών ή ρωσικών μυστικών υπηρεσιών διακινούνται για να αποσπάσουν την προσοχή από το σκάνδαλο, το οποίο, όπως λένε, ανέδειξε την υποκρισία ισχυρών προσώπων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Σύμφωνα με φακέλους που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, η Ρωσία αναφέρεται χιλιάδες φορές. Παράλληλα, μέσα ενημέρωσης και bloggers διακινούν σενάρια που συνδέουν τον Επστιν είτε με τη Mossad είτε με τη CIA.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν παρουσιαστεί τεκμηριωμένα στοιχεία από μεγάλα διεθνή μέσα που να αποδεικνύουν σχέσεις του Επστιν με τις ρωσικές, ισραηλινές ή αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αποπομπή επικεφαλής οικονομολόγου VEB μετά από σχόλια για «πόλεμο φθοράς»

Η VEB απομάκρυνε τον επικεφαλής οικονομολόγο της, Αντρέι Κλεπάτς, μετά τα σχόλια ότι η Ρωσία υφίσταται οικονομικές απώλειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία και μένει πίσω τεχνολογικά και οικονομικά από Δύση, Κίνα και εν μέρει την Ουκρανία.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση drone στα σύνορα Ιράν-Ιράκ κατά γραφείου πρωθυπουργού Κουρδιστάν

Επίθεση με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τα ιρανικά σύνορα δέχθηκε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ιρακινού Κουρδιστάν. Δεν υπήρξαν θύματα. Η επίθεση καταδικάστηκε ως απαράδεκτη από τις τοπικές αρχές.
Νότια Κορέα στρατός σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησαν κανονικά τα κοινά γυμνάσια Ν. Κορέας - ΗΠΑ σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ

Ξεκίνησαν κανονικά τα μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια Νότιας Κορέας και ΗΠΑ, παρά την επιθυμία Τραμπ για μείωση της αμερικανικής συμμετοχής λόγω καλών σχέσεων με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε το Υπ. Άμυνας της Σεούλ.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Παράνομα τα τουρκικά «θαλάσσια πάρκα» σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Το ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει ότι η ανακήρυξη τουρκικών «εθνικών θαλάσσιων πάρκων» εκτός τουρκικών χωρικών υδάτων δεν παράγει νομικά αποτελέσματα, καθώς παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας και αφορά διεθνή ύδατα.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία έπληξε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο και κέντρο πυραύλων

Η Ουκρανία ανακοίνωσε επίθεση με πυραύλους cruise σε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο και κέντρο πυραύλων που στηρίζει το νέο δίκτυο δορυφορικού Ίντερνετ Starlink της Ρωσίας, ως μέτρο πίεσης για τερματισμό του πολέμου.