Χιονοστιβάδες προκάλεσαν σήμερα τον θάνατο τριών σκιέρ στην Αυστρία, σύμφωνα με ενημέρωση των τοπικών αρχών, αναδεικνύοντας τον αυξημένο κίνδυνο που επικρατεί στις ορεινές περιοχές της χώρας.
Δύο από τα περιστατικά σημειώθηκαν στο Τιρόλο, στη δυτική Αυστρία. Στην περιοχή Φις, ένας 71χρονος παραθεριστής έχασε τη ζωή του μέσα σε χιονοδρομική πίστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν διασώστες στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA).
Στην κοιλάδα Νάβις, ένας 44χρονος Γερμανός σκιέρ παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα και εντοπίστηκε νεκρός, παρά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.
Στο γειτονικό κρατίδιο Φόραρλμπεργκ, όπου είχε εκδοθεί προειδοποίηση για «υψηλό κίνδυνο» πρόκλησης χιονοστιβάδων (Κατηγορίας 4), ένας ακόμη σκιέρ θάφτηκε κάτω από το χιόνι και βρέθηκε νεκρός.
Μόλις τη Δευτέρα, δύο Αυστριακοί σνόουμπορντερ είχαν χάσει τη ζωή τους στον παγετώνα Στουμπάι του Τιρόλου, όταν παρασύρθηκαν επίσης από χιονοστιβάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα των καιρικών συνθηκών στις Άλπεις.