ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Στρατιώτης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
Σκιά στρατιώτη μπροστά από σημαιες ΗΠΑ και Βενεζουέλας, σκιαγραφώντας ένταση ή σύγκρουση.

Ο αρχηγός της SOUTHCOM συνάντησε την πρόεδρο Ροδρίγκες στη Βενεζουέλα

Ο στρατηγός Φράνσις Ντόνοβαν της SOUTHCOM συναντήθηκε στο Καράκας με την πρόεδρο Ροδρίγκες και υπουργούς, με στόχο τη συνεργασία κατά της διακίνησης ναρκωτικών, τρομοκρατίας και μετανάστευσης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διπλωματίας.

Ο στρατηγός Φράνσις Ντόνοβαν, επικεφαλής του μεικτού διοικητηρίου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (SOUTHCOM), επισκέφθηκε το Καράκας και συναντήθηκε με την υπηρεσιακή πρόεδρο Ντέλσι Ροδρίγκες και τους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σχεδόν δύο μήνες μετά τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ που είχε ως αποτέλεσμα την αιχμαλώτιση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και της συζύγου του, στις 3 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της προεδρίας της Βενεζουέλας, «ο στρατηγός Φράνσις Λ. Ντόνοβαν επισκέφθηκε το Καράκας (χθες) Τετάρτη για να συναντηθεί με την πρόεδρο Ντέλσι Ροδρίγκες, τον υπουργό Άμυνας Βλαντίμιρ Παδρίνο Λόπες και τον υπουργό Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Ντιοσντάντο Καμπέγιο». Το ανακοινωθέν δημοσιοποιήθηκε λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της επίσκεψης από την αμερικανική πρεσβεία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν για τη διαμόρφωση κοινής ατζέντας διμερούς συνεργασίας. Στόχος είναι η ενίσχυση της προσπάθειας κατά της διακίνησης παράνομων ουσιών, της τρομοκρατίας και της παράτυπης μετανάστευσης στην περιοχή.

Το ανακοινωθέν της προεδρίας υπογραμμίζει ότι «η συνάντηση επαναβεβαίωσε πως η διπλωματική οδός πρέπει να αποτελεί τον κύριο μηχανισμό επίλυσης διαφωνιών και προσέγγισης θεμάτων διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, προς το συμφέρον όλων των πλευρών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βενεζουέλα στρατιώτης πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Αστυνομικά δακρυγόνα κατά διαδηλωτών στο Καράκας

Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν διαδηλωτές έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Καράκας, όπου πλήθος ζητούσε αυξήσεις μισθών. Η προσωρινή πρόεδρος υποσχέθηκε συνετή αύξηση μισθών μετά από χρόνια κρίσης.
Ντέλσι Ροντρίγκες Βενεζουέλα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άρση κυρώσεων κατά της μεταβατικής προέδρου της Βενεζουέλας

Οι ΗΠΑ ήραν σήμερα τις κυρώσεις κατά της προσωρινής προέδρου της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροδρίγκες, σε μια προσπάθεια βελτίωσης των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Σεργκέι Λαβρόφ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Τα σχέδια αλλαγής καθεστώτος σε Ιράν-Βενεζουέλα λόγω πετρελαίου

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως οι ΗΠΑ επιδιώκουν αλλαγή καθεστώτος σε Ιράν και Βενεζουέλα για έλεγχο ενεργειακών αποθεμάτων, ενώ τόνισε ότι ΗΠΑ και Ισραήλ αποτρέπουν την εξομάλυνση σχέσεων του Ιράν με τους γείτονές του.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Επαναλειτουργεί η αμερικανική πρεσβεία Καράκας μετά από 7 χρόνια

Οι ΗΠΑ ξανάνοιξαν την πρεσβεία τους στο Καράκας μετά από επτά χρόνια, τρεις μήνες μετά τη σύλληψη Μαδούρο. Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ ασκεί προσωρινή προεδρία, ενώ οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τα πετρελαϊκά αποθέματα της Βενεζουέλας.
Όχημα της αστυνομίας Νέας Υόρκης
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεν αποσύρεται η δίωξη κατά Μαδούρο από τον δικαστή της υπόθεσης

Ο Νικολάς Μαδούρο εμφανίστηκε χαμογελαστός στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, χωρίς δηλώσεις. Ο δικαστής απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του για παύση δίωξης λόγω διαδικαστικού θέματος με τις πληρωμές τους.