ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Στρατιώτης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
Σκιά στρατιώτη μπροστά από σημαιες ΗΠΑ και Βενεζουέλας, σκιαγραφώντας ένταση ή σύγκρουση.

Ο αρχηγός της SOUTHCOM συνάντησε την πρόεδρο Ροδρίγκες στη Βενεζουέλα

Ο στρατηγός Φράνσις Ντόνοβαν της SOUTHCOM συναντήθηκε στο Καράκας με την πρόεδρο Ροδρίγκες και υπουργούς, με στόχο τη συνεργασία κατά της διακίνησης ναρκωτικών, τρομοκρατίας και μετανάστευσης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διπλωματίας.

Ο στρατηγός Φράνσις Ντόνοβαν, επικεφαλής του μεικτού διοικητηρίου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (SOUTHCOM), επισκέφθηκε το Καράκας και συναντήθηκε με την υπηρεσιακή πρόεδρο Ντέλσι Ροδρίγκες και τους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σχεδόν δύο μήνες μετά τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ που είχε ως αποτέλεσμα την αιχμαλώτιση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και της συζύγου του, στις 3 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της προεδρίας της Βενεζουέλας, «ο στρατηγός Φράνσις Λ. Ντόνοβαν επισκέφθηκε το Καράκας (χθες) Τετάρτη για να συναντηθεί με την πρόεδρο Ντέλσι Ροδρίγκες, τον υπουργό Άμυνας Βλαντίμιρ Παδρίνο Λόπες και τον υπουργό Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Ντιοσντάντο Καμπέγιο». Το ανακοινωθέν δημοσιοποιήθηκε λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της επίσκεψης από την αμερικανική πρεσβεία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν για τη διαμόρφωση κοινής ατζέντας διμερούς συνεργασίας. Στόχος είναι η ενίσχυση της προσπάθειας κατά της διακίνησης παράνομων ουσιών, της τρομοκρατίας και της παράτυπης μετανάστευσης στην περιοχή.

Το ανακοινωθέν της προεδρίας υπογραμμίζει ότι «η συνάντηση επαναβεβαίωσε πως η διπλωματική οδός πρέπει να αποτελεί τον κύριο μηχανισμό επίλυσης διαφωνιών και προσέγγισης θεμάτων διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, προς το συμφέρον όλων των πλευρών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κατηγορίες για βασανιστήρια κατά αντιφρονούντων σε Μαδούρο και σύζυγο

Οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν νέα κατηγορία για «διάπραξη βασανιστηρίων» στον Νικολάς Μαδούρο και τη σύζυγό του, που κρατούνται στη Νέα Υόρκη, επιπλέον των ήδη υπαρχουσών για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή.
αναμμένο κερί πένθους
ΔΙΕΘΝΗ

Εκδήλωση στη Βενεζουέλα για τα θύματα των σεισμών της 24ης Ιουνίου

Περίπου 400 άτομα τίμησαν με λευκά κεριά τα θύματα των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα, 100 μέρες μετά την τραγωδία, στον χώρο όπου κατέρρευσε συγκρότημα κατοικιών στην Καραμπαγιέδα, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη των αδικοχαμένων.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Νεκρός σε σύγκρουση ανταρτών Κολομβίας με αστυνομία

Σύγκρουση μεταξύ ανταρτών ELN και της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς στη δυτική Βενεζουέλα τη Δευτέρα άφησε έναν νεκρό και πέντε τραυματίες, σύμφωνα με τη ΜΚΟ FundaRedes. Είναι το πρώτο παρόμοιο επεισόδιο μετά την ανάληψη εξουσίας από τον νέο πρόεδρο της Κολομβίας.
Σήμα αστυνομικού ICE
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Μετανάστης που τραυματίστηκε από ICE εμφανίζεται στο δικαστήριο

Ο 28χρονος μετανάστης Γουίλμπερ Γκαρσές Πέρες από τη Βενεζουέλα, που τραυματίστηκε από σφαίρα αστυνομικού ICE στο Τέξας, κατηγορείται για αντίσταση κατά ομοσπονδιακού. Παραμένει υπό κράτηση εν αναμονή νέας ακρόασης την Παρασκευή.
Ντέλσι Ροντρίγκες Βενεζουέλα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ροδρίγκες της Βενεζουέλας δεσμεύεται για εκλογές και επαναπροσέγγιση με τις ΗΠΑ

Η πρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροδρίγκες ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων και ανακοίνωσε εκλογές, χαρακτηρίζοντας «ιστορική» τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση μητέρας τραυματισμένου μετανάστη για χειρουργείο στις ΗΠΑ

Η οικογένεια του μετανάστη Γουίλμπερ Γκαρσές Πέρες ζητά επείγουσα ιατρική επέμβαση μετά τον τραυματισμό του από αστυνομικό της ICE στο Τέξας, γεγονός που αναζωπύρωσε την αγανάκτηση για τις μεθόδους της υπηρεσίας.