ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας

Τέλος απεργίας πείνας συγγενών κρατουμένων μετά τον νόμο αμνηστίας

Στην Zona 7 του Καράκας, συγγενείς πολιτικών κρατουμένων σταμάτησαν απεργία πείνας μετά τη ψήφιση νόμου αμνηστίας από τη Βενεζουέλα. Δέκα γυναίκες συμμετείχαν, με την τελευταία να ολοκληρώνει την απεργία μετά από 136 ώρες.

Συγγενείς πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στο κέντρο γνωστό ως Zona 7 στο Καράκας, ολοκλήρωσαν την απεργία πείνας που πραγματοποιούσαν από το Σάββατο. Η απόφασή τους ήρθε μετά την ενημέρωση ότι το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας υιοθέτησε νόμο περί αμνηστίας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκε στο σημείο.

Οι διαδηλώτριες, δέκα γυναίκες συγγενείς κρατουμένων, είχαν ξεκινήσει την απεργία πείνας μπροστά στην πύλη της φυλακής, όπου και κατασκήνωσαν απαιτώντας την απελευθέρωση των δικών τους ανθρώπων. Καθώς ορισμένες παρουσίασαν προβλήματα υγείας, εννιά από αυτές σταμάτησαν τη διαμαρτυρία το βράδυ της Τετάρτης.

Η δέκατη συμμετέχουσα συνέχισε την απεργία έως χθες Πέμπτη, προτού τελικά την τερματίσει έπειτα από «136 ώρες» – δηλαδή περισσότερο από πέντε ημέρες, όπως ανέφεραν οι ίδιες οι συμμετέχουσες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 4.300 νεκροί από τους διπλούς σεισμούς στη Βενεζουέλα

Στους 4.333 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον διπλό σεισμό της 24ης Ιουνίου στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής. Οι άστεγοι φτάνουν τους 17.000, ενώ διανομή κατοικιών θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.
Κατεστραμμένο κτίριο σεισμού Μαρόκο
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Πάνω από 4.100 νεκροί από τον σεισμό, αναφέρει νέος απολογισμός

Οι νεκροί από τους δύο ισχυρούς σεισμούς στη Βενεζουέλα ξεπέρασαν τους 4.000, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 16.740, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής. Υπάρχουν φόβοι για περαιτέρω αύξηση των θυμάτων.
Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βοήθεια από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας προς τη Βενεζουέλα

Ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Βενεζουέλας, με είδη ένδυσης και υγειονομικού ενδιαφέροντος από κοινωνικές δομές και δωρεές, μέσω της HelpHellas.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για κίνδυνο επιδημιών μετά τους σεισμούς

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο επιδημιών, λόγω έλλειψης καθαρού νερού, συνωστισμού στα καταφύγια και προβλημάτων στο σύστημα υγείας μετά τους σεισμούς στη Βενεζουέλα.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: 3.811 οι νεκροί από τους δύο ισχυρούς σεισμούς

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων του διπλού σεισμού της 24ης Ιουνίου αυξήθηκε στους 3.811 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Χόρχε Ροδρίγκες. Προηγουμένως οι νεκροί ανέρχονταν σε 3.685.
Ντέλσι Ροντρίγκες Βενεζουέλα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βενεζουέλα ζητά από τη Βρετανία την αποδέσμευση χρυσού για ανοικοδόμηση

Η πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, ζήτησε από τον βασιλιά Κάρολο Γ΄ να αποδεσμεύσει 30 τόνους χρυσού που ανήκουν στη χώρα και παραμένουν δεσμευμένοι στη Βρετανία, για την ανοικοδόμηση μετά τον φονικό σεισμό.