ΓΔ: 2093.41 -1.71% Τζίρος: 21.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:07:35
Σημαία Γερμανίας Βουλή
Shutterstock

Πρόγραμμα κρατικών επενδύσεων 450 δισ. ζητά η Ένωση Γερμανών Βιομηχάνων

Συνολική φορολογική επιβάρυνση έως 25% προτείνει η Ένωση Γερμανών Βιομηχάνων που επαναλαμβάνει στην γερμανική κυβέρνηση το αίτημά της για περισσότερες δημόσιες επενδύσεις.

Η Ένωση Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) προτείνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση ένα πρόγραμμα 8 σημείων για το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα τόνωσης της γερμανικής οικονομίας, κυρίως με φορολογικές ενισχύσεις και δημόσιες επενδύσεις.

«Η κρίση του κορονοϊού υπήρξε η μεγαλύτερη πρόκληση για τον κλάδο από την ίδρυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας», αναφέρει έγγραφο της Ένωσης Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) στο οποίο περιέχονται οι προτάσεις προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την τόνωση της οικονομίας και το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters σήμερα Πέμπτη.

«Συνολικά, η φορολογική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25%. Αυτό θα αντιστοιχούσε σε ένα διεθνώς ανταγωνιστικό επίπεδο. Επίσης, η εισφορά αλληλεγγύης πρέπει να καταργηθεί για όλους», αναφέρουν οι Γερμανοί βιομήχανοι. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς έχει ήδη απορρίψει και τα δύο.

Για την αυτοκινητοβιομηχανία, η BDI τάσσεται υπέρ των κινήτρων αγοράς για την αντικατάσταση και των παλαιότερων μοντέλων και δεν περιορίζει τα κίνητρα μόνο για την αγορά ηλεκτρικάών αυτοκινήτων. «Η ανανέωση του στόλων των οχημάτων θα συμβάλει στην αύξηση του συνολικού ποσοστού των οχημάτων με χαμηλές εκπομπές ρύπων», τονίζεται στο εν λόγω έγγραφο.

Η Ενωση Γερμανών Βιομηχάνων επαναλαμβάνει επίσης το αίτημά της για περισσότερες δημόσιες επενδύσεις. «Ένας όγκος 450 δισεκατομμυρίων ευρώ για δημόσιες επενδύσεις σε βάθος δέκα χρόνων είναι απαραίτητος για τους τομείς των μεταφορών, των δημοτικών υποδομών, της εκπαίδευσης, της στέγασης, της ψηφιοποίησης και της προστασίας του κλίματος. Αυτές οι δημόσιες επενδύσεις θα ανοίξουν επίσης την πόρτα για ιδιωτικές επενδύσεις», όπως επισημαίνεται.

Στις αρχές Ιουνίου, η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να παρουσιάσει ένα πακέτο οικονομικών κινήτρων που αποσκοπούν στην επανεκκίνηση της γερμανικής οικονομίας μετά την κρίση του κορονοϊού. Οι γερμανοί οικονομολόγοι αναμένουν φέτος τη χειρότερη οικονομική ύφεση μετά τον πόλεμο. Ωστόσο, από το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται σταδιακή ανάκαμψη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανική-αμερικανοϊσραηλινή σύμπραξη για προστασία υποδομών από drones

Γερμανική και αμερικανοϊσραηλινή εταιρία ανέπτυξαν σύστημα προστασίας υποδομών από drones με ανίχνευση και παρεμβολές. Αρχικά για Ουκρανία-Γερμανία, θα επεκταθεί στην Ευρώπη, με στόχο πλήρως ευρωπαϊκά εξαρτήματα.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Η Γερμανία δεν θα εμπλακεί στρατιωτικά στη Μέση Ανατολή.

Ο καγκελάριος Μερτς ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία δεν θα εμπλακεί στη Μέση Ανατολή και δεν υπάρχει σχετικό σχέδιο. Τόνισε ότι η χώρα δεν ενημερώθηκε από τις ΗΠΑ και προειδοποίησε για τους κινδύνους διάλυσης του Ιράν.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Ντοκιμαντέρ ARD αποκαλύπτει τις επιχειρήσεις του Ιράν στη Γερμανία

Παρά τις διεθνείς κυρώσεις, ιρανικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Γερμανία, ενώ ελλείψεις εντοπίζονται στην πάταξη μαύρου χρήματος και τρομοκρατίας, σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του ARD. Έρευνες και απειλές κατά δημοσιογράφων.
Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Καμία πτήση λόγω απεργίας στο αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου

Καμία πτήση δεν πραγματοποιείται σήμερα στο αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου λόγω απεργίας 2.000 εργαζομένων. Ακυρώθηκαν 445 πτήσεις και επηρεάζονται 57.000 επιβάτες. Η απεργία λήγει τα μεσάνυχτα.
Γιώργος Γεραπετρίτης χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης από Βερολίνο: Διπλωματία και ασφάλεια στα Στενά του Χορμούζ

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Βερολίνο ως επιβεβαίωση της συμπόρευσης Ελλάδας-Γερμανίας. Επεσήμανε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας περνώντας τα Στενά του Χορμούζ και απέκλεισε ελληνική στρατιωτική εμπλοκή στον Κόλπο.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία Γερμανίας για Λίβανο και Δυτική Όχθη από τον υπ. Εξωτερικών

Από το Βερολίνο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξέφρασε ανησυχία για Λίβανο και Δυτική Όχθη, στηρίζοντας την κυριαρχία του Λιβάνου και τη λύση δύο κρατών με διασφάλιση της ασφάλειας του Ισραήλ. Τόνισε ανάγκη μεταρρύθμισης της Παλαιστινιακής Αρχής.