Φώτο: Shutterstock

Το άνοιγμα των αεροδρομίων για διεθνείς πτήσεις σχεδιάζει η Αίγυπτος

Σε ετοιμότητα οι αεροπορικές για την επανεκκίνηση των διεθνών πτήσεων στο δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου ή στα πρώτα μισά του Ιουλίου.

Την πρώτη αναφορά σε άνοιγμα του εναέριου χώρου της σε διεθνείς πτήσεις έκανε χθες εκπρόσωπος του Υπουργικού Συμβουλίου της Αιγύπτου, τονίζοντας ότι «η Αίγυπτος μελετά σταδιακή επανέναρξη των διεθνών πτήσεων το δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου ή το πρώτο μισό του Ιουλίου».

Μιλώντας στον αιγυπτιακό τηλεοπτικό σταθμό «Σαάντ Ελ Μπάλαντ», ο εκπρόσωπος του Υπουργικού Συμβουλίου, Νάντερ Σαάντ, επισημαίνει παράλληλα ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση εργάζεται όλη αυτήν την περίοδο για τη σωστή εφαρμογή προληπτικών μέτρων στα αεροδρόμια της χώρας.

Όπως αναμένεται, η Επιτροπή Κρίσης για τον κορονοϊό του Υπουργικού Συμβουλίου στην Αίγυπτο θα συνεδριάσει αυτήν την εβδομάδα για να επανεξετάσει τα προληπτικά μέτρα που εφαρμόζονται για την πανδημία COVID-19, όπου θα συζητήσουν και το θέμα επανέναρξης των διεθνών πτήσεων και το άνοιγμα και πάλι του εναέριου χώρου της Αιγύπτου.

«Ήδη αρκετές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες έχουν εκφράσει την ετοιμότητά τους να ξαναρχίσουν πτήσεις προς την Αίγυπτο τον επόμενο Ιούλιο, ειδικά καθώς «προβλέπουν ότι η Αίγυπτος είναι μεταξύ των κρατών που θα ανοίξουν σταδιακά τον εναέριο χώρο», επεσήμανε ο κ. Σαάντ.

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος μίλησε για τα προληπτικά μέτρα εντός των αιγυπτιακών αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων που εφαρμόζονται επί του αεροσκάφους αλλά και στις αίθουσες αναχώρησης ή άφιξης των επιβατών, ενημερώνοντας ότι «τέτοια μέτρα έχουν εφαρμοστεί σε πιλοτικό επίπεδο σε πτήσεις εσωτερικού».

Ο τομέας της αεροπορίας έχει υποστεί ζημίες δισεκατομμυρίων από την αναστολή των πτήσεων. Για την Αίγυπτο, ο πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι είχε εκτιμήσει τον περασμένο Μάρτιο ότι αυτές οι ζημιές θα υπερβούν τα 2,25 δισεκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (142 εκατ. δολάρια), μέγεθος που πιθανόν να έχει αυξηθεί κατά πολύ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Το Κοινοβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε τη συμφωνία οριοθέτησης AOZ με την Ελλάδα

Στην έκθεση που συνέταξε η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, αναφέρεται ότι τα μέλη της - βουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι συμβαδίζει με τις συνταγματικές και νομικές διατάξεις της Αιγύπτου.
ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποίηση ΗΠΑ για την ιστορική συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου

Η συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, εκτός από την ικανοποίηση των ΗΠΑ, προκάλεσε και την αντίδραση της Τουρκίας που έκανε λόγο για «ανύπαρκτη συμφωνία».