ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:38:39
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε δημοσιογράφους με φόντο αμερικανικές σημαίες.

Δεν παίρνει προς το παρόν τον έλεγχο της Εθνοφρουράς ο Τραμπ

Περισσότεροι από 5.000 στρατιώτες έχουν ενεργοποιηθεί σε 15 πολιτείες με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ να δηλώνει πως η κυβέρνηση μπορεί να αναπτύξει περισσότερα στρατιωτικά μέσα.

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα καλέσει μονάδες της Εθνοφρουράς επί του παρόντος, όπως δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν καθώς γιγαντώνεται το κύμα διαμαρτυρίας σε αμερικανικές πόλεις μετά την δολοφονία του 46χρονου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολις.

«Δεν θα ομοσπονδιοποιήσουμε την Εθνοφρουρά για την ώρα. Αν κριθεί απαραίτητο, έχουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα που μπορούμε να αναπτύξουμε...αν οι κυβερνήτες και οι δήμαρχοι το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση», είπε ο Ο΄Μπράιαν στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις για την επιβολή του νόμου θα πρέπει να βρίσκονται στα χέρια των δημάρχων και των κυβερνητών. «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζονται οι κυβερνήτες και οι δήμαρχοι για να διατηρήσουν τον έλεγχο των πόλεών τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ταραχές σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες σε αμερικανικές πόλεις όπου πληθαίνουν οι διαδηλώσεις για την δολοφονία του Φλόιντ, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να λέει «δεν μπορώ να αναπνεύσω» την ώρα που ένας λευκός αστυνομικός της Μινεάπολις τον πατάει στον λαιμό με το γόνατό του.

Η Εθνοφρουρά ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση ότι 5.000 στρατιώτες και σμηνίτες της έχουν ενεργοποιηθεί σε 15 πολιτείες και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, αλλά ότι «οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε επίπεδο πολιτειών και σε τοπικό επίπεδο παραμένουν υπεύθυνες για την ασφάλεια». Η ανακοίνωση αναφέρει ότι έτοιμοι να αναπτυχθούν είναι άλλοι 2.000 άνδρες της Εθνοφρουράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης: Έτοιμος για συνάντηση με Τραμπ

Ο νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάμι, δήλωσε έτοιμος για τη συνάντησή του με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας πως θα θέσει το ζήτημα του κόστους διαβίωσης και τα συμφέροντα της πόλης έναντι προσωπικών σχέσεων.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την απειλή Τραμπ περί θανατικής ποινής σε Δημοκρατικούς

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδίκασε ως «σιχαμερή» την απειλή Τραμπ για θανατική ποινή σε Δημοκρατικούς βουλευτές. Κατηγόρησε επίσης τη «βίαιη και εμπρηστική ρητορική» του προέδρου με ανάρτηση στο X και ανακοίνωση.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα συναντηθώ αύριο με τον «κομμουνιστή» δήμαρχο Νέας Υόρκης

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχτεί στον Λευκό Οίκο, την Παρασκευή, τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ζοράν Μαμντάνι, εκπρόσωπο της αριστεράς και πολιτικό του αντίπαλο, για συζήτηση σχετικά με το κόστος ζωής.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Στήριξη στις αμερικανικές πρωτοβουλίες ειρήνης για Ουκρανία

Η Βρετανία στηρίζει την προσπάθεια του Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της, ζητώντας άμεσο τέλος στην εισβολή, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού ΥΠΕΞ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λευκός Οίκος επιμένει: Η δημοσιογράφος προκαλούσε, λέει για το σχόλιο Τραμπ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίστηκε τον Τραμπ μετά το σεξιστικό του σχόλιο σε δημοσιογράφο, λέγοντας ότι η ίδια δεν φέρθηκε επαγγελματικά και «όταν πας γυρεύοντας για καβγά, τον βρίσκεις», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.