ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μανάμα Μπαχρέιν skyline
Η εντυπωσιακή πόλη της Μανάμα στο Μπαχρέιν κατά το σούρουπο πάνω από τον Περσικό Κόλπο.

ΗΠΑ: Σύσταση αποφυγής ξενοδοχείων στη Μανάμα και της πρεσβείας στο Αμάν

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μανάμα προειδοποιεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ξενοδοχεία μετά από επίθεση στο Crowne Plaza, προειδοποιώντας για πιθανές μελλοντικές επιθέσεις. Ζημιές παρατηρήθηκαν στο ξενοδοχείο μετά από εκρήξεις.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν κάλεσε σήμερα τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ξενοδοχεία της Μανάμα, προειδοποιώντας για πιθανό κίνδυνο νέων επιθέσεων μετά το πλήγμα στο ξενοδοχείο Crowne Plaza.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας στο X, «η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μπαχρέιν έλαβε επιβεβαιωμένες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το ξενοδοχείο Crowne Plaza στη Μανάμα επλήγη την 1η Μαρτίου 2026, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί». Η ανακοίνωση προειδοποιεί ότι τα ξενοδοχεία ενδέχεται να αποτελέσουν μελλοντικούς στόχους και καλεί τους Αμερικανούς να τα αποφεύγουν.

Νωρίτερα, ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είχε διαπιστώσει εκτεταμένες ζημιές στο Crowne Plaza, μετά από εκρήξεις που ακούστηκαν στην περιοχή. Το Σάββατο, ιρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και θραύσματα οβίδων έπληξαν κατοικίες στη Μανάμα, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δείχνουν καπνό και φλόγες να υψώνονται πάνω από ουρανοξύστες.

Επιφυλακή και στην Ιορδανία

Παράλληλα, η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στο Αμάν προειδοποίησε το προσωπικό της να αποφεύγει το συγκρότημα της πρεσβείας, επικαλούμενη αυξημένο κίνδυνο επίθεσης. «Η αμερικανική πρεσβεία στην Ιορδανία συνέστησε σε όλο το προσωπικό της αποστολής να συνεχίσει τον περιορισμό και να αποφεύγει το συγκρότημα της αμερικανικής πρεσβείας στο Αμάν, γιατί μπορεί να ληφθεί ως στόχος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η προειδοποίηση αυτή ακολουθεί την αναχαίτιση αρκετών βαλλιστικών πυραύλων από τις ιορδανικές αρχές, καθώς το Ιράν εξαπέλυσε αντίποινα μετά από επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρριψη drone στο Αρμπίλ του Ιράκ, συντρίμμια κοντά σε ξενοδοχείο

Οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού, υπό τις ΗΠΑ, κατέρριψαν τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εκρηκτικά πάνω από το Αρμπίλ. Συντρίμμια έπεσαν κοντά σε ξενοδοχείο, χωρίς θύματα, ενώ εκφράζονται φόβοι για επιθέσεις σε ξένους.
Μανάμα Μπαχρέιν skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχρέιν: Δύο ξενοδοχεία χτυπήθηκαν από ιρανική επιδρομή, χωρίς νεκρούς

Το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν γνωστοποίησε ότι από ιρανική επίθεση σε ξενοδοχεία και πολυκατοικία στη Μανάμα προκλήθηκαν υλικές ζημιές χωρίς θύματα, ενώ νωρίτερα αναχαιτίστηκαν τρεις πύραυλοι προς αεροπορική βάση.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο δράστης της επίθεσης στο δείπνο Λευκού Οίκου πυροβόλησε αστυνομικό

Η εισαγγελέας Τζανίν Πίρο ανακοίνωσε πως οι έρευνες έδειξαν ότι σφαίρα από το όπλο του δράστη της επίθεσης στο δείπνο των ανταποκριτών έπληξε το γιλέκο μυστικού πράκτορα, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν η σφαίρα του δράστη.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση τρομοκρατικής απειλής στο Ηνωμένο Βασίλειο: Τι αλλάζει

Η Βρετανία αύξησε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής από «Σημαντική» σε «Σοβαρή», θεωρώντας πλέον πολύ πιθανή μια επίθεση. Η απόφαση σχετίζεται με πρόσφατο μαχαίρωμα στο Λονδίνο και γενικότερη γεωπολιτική αστάθεια.
Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το Πρωτόκολλο κατά της τρομοκρατίας για κύρωση

Κατατέθηκε στη Βουλή το Πρωτόκολλο αλλαγής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την καταστολή της τρομοκρατίας. Αν και το ελληνικό δίκαιο καλύπτει ήδη τις διατάξεις, απαιτείται τυπική κύρωση για πλήρη εναρμόνιση με το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο κατηγορούμενος για την επίθεση στον Τραμπ παραμένει κρατούμενος

Ο Κόουλ Άλεν, 31 ετών, κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ στο γκαλά Λευκού Οίκου και συμφώνησε να παραμείνει υπό κράτηση, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για το σχέδιό του να διαπράξει μαζική δολοφονία.