ΓΔ: 2699.88 -0.07% Τζίρος: 260.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:55:36
Κινηματογραφικός προβολέας

Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα παραμένει διευθυντής του Φεστιβάλ Βενετίας έως το 2028

Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα θα παραμείνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Βενετίας, με ανανεωμένη θητεία για τα έτη 2027 και 2028, όπως ανακοίνωσε η La Biennale di Venezia, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα (Alberto Barbera) παραμένει επικεφαλής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της La Biennale di Venezia.

Παρότι η θητεία του έληγε με την ολοκλήρωση της φετινής 83ης διοργάνωσης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεσμού ανανέωσε επίσημα τον ρόλο του για τα έτη 2027 και 2028.

Η απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της La Biennale, υπό την προεδρία του Pietrangelo Buttafuoco, όπως αναφέρει το Deadline.

Η ανανέωση της θητείας του Μπαρμπέρα έρχεται μετά από μια ιδιαίτερα πολυσυζητημένη διοργάνωση το 2025. Το περσινό πρόγραμμα περιελάμβανε σημαντικά ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, όπως τους Λούκα Γκουαντανίνο (Luca Guadagnino) με το «After the Hunt», Γκιγιέρμο ντελ Τόρο (Guillermo del Toro) με το «Frankenstein», Κάθριν Μπίγκελοου (Kathryn Bigelow) με το «House of Dynamite» και Μόνα Φάστβολντ (Mona Fastvold) με το «The Testament of Ann Lee».

Ο μεγάλος νικητής του Χρυσού Λέοντα ήταν ο Τζιμ Τζάρμους (Jim Jarmusch) με την ταινία «Father Mother Sister Brother», ενώ το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής απέσπασε το φιλμ «The Voice of Hind Rajab» της Κάουθερ Μπεν Χάνια (Kaouther Ben Hania).

Στην επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ σημειώνεται ότι η ανανέωση της θητείας του Μπαρμπέρα αποφασίστηκε «λαμβάνοντας υπόψη, τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει στην αναγνωρισμένη ποιότητα των επιλογών, στην ανακάλυψη και την ανάδειξη νέων ταλέντων στην παγκόσμια σκηνή, στη διάδοση και την προώθηση της κινηματογραφικής κουλτούρας, καθώς και στη διεύρυνση του κοινού».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερινός κινηματογράφος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επόμενη συνάντηση της Alliance Lumière στην Αθήνα το 2027

Η Ελλάδα συμμετείχε στο πρώτο Lumière Summit στη Γαλλία με τον υφυπουργό Πολιτισμού και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΚΚΟΜΕΔ, συζητώντας για τεχνητή νοημοσύνη, νέα μοντέλα παραγωγής, εκπαίδευση και διεθνή συνεργασία.
Βασιλική της Βενετίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Έλεν Μπέρστιν τιμάται με Χρυσό Λέοντα στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας

Η Έλεν Μπέρστιν τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της προσφοράς της στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας. Συγκινημένη, δήλωσε πως το βραβείο αυτό έχει για την ίδια μεγαλύτερη σημασία από κάθε άλλο που έχει λάβει.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενετία: Ο Νάνι Μορέτι διχάζει με την ταινία του στο 83ο Φεστιβάλ

Η νέα ταινία του Νάνι Μορέτι, «It will happen tonight», διαγωνίζεται στη Βενετία και διχάζει το κοινό. Πρόκειται για μια ρομαντική, σχεδόν σουρεαλιστική κομεντί με ήρωες έναν Γάλλο και μια Ιταλίδα που ερωτεύονται απρόσμενα.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή στα 77 του ο σκηνοθέτης Τόνι Γκάτλιφ στη Γαλλία

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Τόνι Γκάτλιφ, γνωστός για τις ταινίες του γύρω από την τσιγγάνικη κουλτούρα, πέθανε σε ηλικία 77 ετών στην Αρλ. Η οικογένειά του τον αποχαιρέτησε ευχαριστώντας τον για τη δημιουργικότητα και τη γενναιοδωρία του.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Το πολιτικό σινεμά επιστρέφει δυναμικά στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας

Στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, τιμώμενος με τον Χρυσό Λέοντα, μίλησε για πολιτικά ζητήματα και την κλιματική κρίση, ενώ σχολιάστηκε η απουσία μεγάλων χολιγουντιανών στούντιο από τη φετινή διοργάνωση.