ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία, μπροστά από την αμερικανική σημαία.

Ο Τραμπ υπαινίσσεται σχέδιο για Κούβα μετά τις κινήσεις στο Ιράν

Ο Τραμπ αναφέρθηκε σε σχέδιο για την Κούβα μετά τον πόλεμο στο Ιράν, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, και υποσχέθηκε επιστροφή των Κουβανών στην πατρίδα τους. Επαίνεσε τον υπουργό του, Μάρκο Ρούμπιο, για τις προσπάθειές του για την Κούβα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε, παραμένοντας αόριστος, σε ενδεχόμενο σχέδιο για την Κούβα μετά το τέλος του πολέμου στο Ιράν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξετάζονται νέες διπλωματικές κινήσεις.

«Θέλουμε πρώτα (...) να τελειώνουμε εκεί πέρα (σ.σ. στο Ιράν), αλλά δεν είναι παρά ζήτημα χρόνου προτού εσείς και άλλοι απίστευτοι άνθρωποι να μπορέσετε να επιστρέψετε στην Κούβα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο με την ποδοσφαιρική ομάδα Inter Miami.

Στη συνέχεια, ο Τραμπ φάνηκε να απευθύνεται στον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του, Μάρκο Ρούμπιο —γιο Κουβανών μεταναστών—, λέγοντάς του «έχεις κάνει φανταστική δουλειά σ’ αυτό το μέρος που το λένε Κούβα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι η Αβάνα επιθυμεί «διακαώς» να επιτευχθεί κάποια «συμφωνία», χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο ή το χρονοδιάγραμμα αυτής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Ίσως ασχοληθούμε με την Κούβα μετά το Ιράν»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ ίσως στραφούν στην Κούβα μετά το Ιράν, επαναλαμβάνοντας τις απειλές στη χώρα. Κατήγγειλε κακομεταχείριση αμερικανών κουβανικής καταγωγής και χαρακτήρισε την Κούβα αποτυχημένο κράτος.
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ μπορούν να εξουδετερώσουν το Ιράν σε μια μέρα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν ίσως ενίσχυσε το οπλοστάσιό του κατά την εκεχειρία, αλλά τόνισε πως οι ΗΠΑ μπορούν να το εξουδετερώσουν γρήγορα. Επανέλαβε πως δεν πιέζεται για τερματισμό του πολέμου και θέλει την καλύτερη συμφωνία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «ΗΠΑ έχουν τον πλήρη έλεγχο» των Στενών του Ορμούζ

Ο Τραμπ υποστήριξε πως οι ΗΠΑ έχουν «πλήρη έλεγχο» στα Στενά του Ορμούζ, που είναι «ερμητικά κλειστά» μέχρι να υπάρξει συμφωνία με το Ιράν, τονίζοντας ότι κανένα πλοίο δεν κινείται χωρίς έγκριση. Ακόμη, σχολίασε την ηγεσία του Ιράν.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Απορρίπτει κατηγορίες Τραμπ για στρατιωτική βοήθεια στο Ιράν

Η Κίνα αρνήθηκε τις κατηγορίες Τραμπ ότι βοήθησε το Ιράν να αναπληρώσει τα όπλα του, τονίζοντας πως τηρεί πάντα τις διεθνείς της υποχρεώσεις και λειτουργεί ως υπεύθυνη δύναμη, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: «Ο Τραμπ δεν επιθυμεί παράταση της εκεχειρίας»

Ο Τραμπ δήλωσε στο CNBC πως δεν επιθυμεί παράταση της εκεχειρίας με το Ιράν, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν ισχυρή διαπραγματευτική θέση. Οι συνομιλίες ενδέχεται να συνεχιστούν στο Πακιστάν, με συμμετοχή της Τεχεράνης να εξετάζεται.