ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Το Κρεμλίνο της Μόσχας

Ρωσία: Λόγοι ασφαλείας πίσω από τις διακοπές internet κινητής στη Μόσχα

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι διακοπές στη σύνδεση κινητών στη Μόσχα και άλλες πόλεις έγιναν για λόγους ασφάλειας και σύμφωνα με τη νομοθεσία, όπως δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, τονίζοντας την τήρηση των σχετικών κανόνων.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι πρόσφατες διακοπές στη σύνδεση του Διαδικτύου μέσω κινητών τηλεφώνων στη Μόσχα και άλλες μεγάλες πόλεις πραγματοποιήθηκαν για λόγους ασφάλειας και σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υπογράμμισε: «Όλες οι διακοπές σύνδεσης και οι περιορισμοί στην επικοινωνία γίνονται με αυστηρή τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας».

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι οι ενέργειες αυτές σχετίζονται με την ανάγκη διασφάλισης της ασφάλειας και πως ο αντίκτυπος στις επιχειρήσεις θα εξεταστεί περαιτέρω, προκειμένου να προταθούν κατάλληλες λύσεις.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους, που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η σύνδεση του συμβούλου εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ διεκόπη επανειλημμένα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Reuters που συμμετείχαν στη συζήτηση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Κρεμλίνο έχει προχωρήσει σε ενέργειες για τον αποκλεισμό των εφαρμογών μηνυμάτων Telegram και WhatsApp, προωθώντας την κρατικά υποστηριζόμενη υπηρεσία MAX, η οποία, σύμφωνα με επικριτές, δεν θεωρείται ασφαλής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 6 νεκροί από ουκρανικά χτυπήματα με drones στη Ρωσία

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από ουκρανικές επιθέσεις με drones στη Ρωσία, που έπληξαν αποθήκη της Ozon και βιομηχανική μονάδα στη Σαμάρα, προκαλώντας φωτιά και διακοπή λειτουργίας της αποθήκης.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ουκρανικά χτυπήματα έπληξαν βιομηχανία και αποθήκες της Ozon στη Σαμάρα

Ο κυβερνήτης της Σαμάρα ανέφερε ότι ουκρανικό drone χτύπησε βιομηχανική εγκατάσταση και αποθήκη της Ozon, προκαλώντας τραυματισμούς. Η Ozon ανέστειλε τη λειτουργία κέντρου της, χωρίς να υπάρχουν θύματα σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Υπό κράτηση στην Κροατία ο ύποπτος για την έκρηξη στο Nord Stream

Στην Κροατία συνελήφθη Ουκρανός, φερόμενος ως εμπλεκόμενος στις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream το 2022. Βρίσκεται υπό προσωρινή κράτηση έως την απόφαση έκδοσής του στη Γερμανία, ενώ Γερμανοί εισαγγελείς τον αναφέρουν ως δύτη.
Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα εγκρίνει τον περιορισμό ΗΠΑ σε ασκήσεις με Ν. Κορέα

Η Ρωσία χαιρέτισε τη μείωση της αμερικανικής συμμετοχής σε στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα, εξέλιξη που σχετίζεται με την επιθυμία των ΗΠΑ για αναθέρμανση του διαλόγου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα και με δηλώσεις Κορεατών αξιωματούχων.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σερβία ζητά βοήθεια από τη Ρωσία για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

Η Σερβία ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών λόγω έλλειψης αεροπλάνων από την ΕΕ. Ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο έφτασε στη Νις για να συμβάλει στις προσπάθειες κατάσβεσης μεγάλων πυρκαγιών.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί από ρωσικούς νυχτερινούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο

Τουλάχιστον έξι νεκροί και 33 τραυματίες είναι ο απολογισμός ρωσικής επίθεσης τη νύχτα στο Κίεβο, ενώ άλλος ένας άνδρας σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε στην περιφέρεια, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.