ΓΔ: 2521.18 0.13% Τζίρος: 371.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία IAEA

Γκρόσι: Σε εξέλιξη προσπάθεια για νέα συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

Ο Ραφαέλ Γκρόσι δήλωσε ότι ο ΔΟΑΕ εργάζεται για μια νέα πυρηνική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, εκφράζοντας αισιοδοξία για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ/IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι δήλωσε ότι ο οργανισμός εργάζεται για την επίτευξη μιας νέας πυρηνικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Γκρόσι εξέφρασε την ελπίδα του για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων, με στόχο μια μακροπρόθεσμη λύση στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην πλήξουν πυρηνικές εγκαταστάσεις

Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα στοχοποιήσει αμερικανικά και συμμαχικά συμφέροντα στην περιοχή αν οι ΗΠΑ επιτεθούν σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του. Η ανακοίνωση ήρθε μετά από απειλές Τραμπ για χτύπημα σε υπόγεια βάση κοντά στη Νατάνζ.
Σημαία IAEA
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΔΟΑΕ ερευνά αναφορές για επίθεση σε υπό κατασκευή πυρηνικό σταθμό στο Ιράν

Ο ΔΟΑΕ ερευνά πληροφορίες για νυχτερινή επίθεση στο υπό κατασκευή πυρηνικό σταθμό Νταρχοβίν στο Ιράν, όπου δεν υπήρχε πυρηνικό υλικό. Το Ιράν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την επίθεση.
Επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επίθεση σε στρατιωτική βάση κοντά στη Μπουσέρ

Στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στη Μπουσέρ, όπου λειτουργεί ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός του Ιράν, δέχθηκε επίθεση, μετέδωσε το IRNA. Οι ΗΠΑ διαψεύδουν νεότερες επιθέσεις κατά του Ιράν, παρά τις αναφορές για εκρήξεις στο νότιο Ιράν.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Τεχεράνη καταγγέλλει πλήγμα ΗΠΑ κοντά στον πυρηνικό Μπουσέρ

Αμερικανικό βλήμα έπληξε την περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Μπουσέρ στο Ιράν, σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνήτη. Πλήγματα σημειώθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες της επαρχίας, περιλαμβανομένης της πυρηνικής εγκατάστασης.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό προσωπικό ίσως επιστρέψει στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ στο Ιράν

Η Rosatom σκοπεύει να επιστρέψει προσωπικό στον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ τις επόμενες εβδομάδες, εφόσον η κατάσταση παραμείνει σταθερή, μετά την απομάκρυνση λόγω των εχθροπραξιών ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν χρειάζεται συμφωνία με Ιράν για εμπλουτισμένο ουράνιο

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται συμφωνία για να πάρουν εμπλουτισμένο ουράνιο από το Ιράν, αλλά δεν το θεωρεί απαραίτητο, αφού «είναι θαμμένο». Τόνισε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον Χαμενεΐ αν δεν υπάρξει συμφωνία.