ΓΔ: 2484.69 0.38% Τζίρος: 304.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό

Τραμπ: Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Χορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι αρκετές χώρες αναμένεται να στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Χορμούζ, χωρίς να αποκαλύψει ποιες. Εξέφρασε ελπίδα για συμμετοχή Κίνας, Γαλλίας, Ιαπωνίας, Ν. Κορέας και Βρετανίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες σχεδιάζουν να αποστείλουν πολεμικά πλοία προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα Στενά του Χορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά για τη διεθνή ναυσιπλοΐα. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες χώρες θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Κίνα, η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Βρετανία και άλλες χώρες θα συνδράμουν στέλνοντας πλοία στην περιοχή, ενισχύοντας την ασφάλεια των θαλάσσιων εμπορικών οδών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Είχα εποικοδομητικές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε καλές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία, αποφεύγοντας να πει αν θεωρεί τον Πούτιν υπεύθυνο για τη σύγκρουση, ενώ σημείωσε ότι προσπαθεί να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ακλόνητη υποστήριξη της Ουκρανίας από τους ηγέτες της G7 στη σύνοδο του Εβιάν

Οι ηγέτες της G7 εξέφρασαν ακλόνητη στήριξη στην Ουκρανία, αναγνωρίζοντας το σθένος της και συμφώνησαν να ενισχύσουν τη χώρα με αντιαεροπορικά συστήματα, νέα όπλα και μέσα μακρού βεληνεκούς, δημιουργώντας νέα δυναμική.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Επανέρχονται οι κυρώσεις των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζει την επαναφορά κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο, λόγω πτώσης τιμών, σημειώνοντας ότι το πετρέλαιο πλέον ρέει άφθονο. Το ανέφερε σε συνάντηση με ηγέτες στα πλαίσια της G7 στο Εβιάν.