ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαίες Αφγανιστάν Πακιστάν

Πακιστάν: Παύση στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν από το Καράτσι

Το Πακιστάν παγώνει προσωρινά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του κατά του Αφγανιστάν, μετά από αίτημα Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ, λόγω της γιορτής του Αΐντ που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

Το Πακιστάν ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεών του εναντίον του Αφγανιστάν, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Πληροφοριών Αταουλάχ Ταράρ στην πλατφόρμα Χ.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, η παύση αποφασίστηκε ύστερα από αίτημα της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ. Οι εχθροπραξίες θα ανασταλούν κατά τη διάρκεια της γιορτής του Αΐντ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στο αεροδρόμιο Καμπούλ
ΔΙΕΘΝΗ

Εννιά νεκροί από νέους πακιστανικούς βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν

Εννέα άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και έντεκα τραυματίστηκαν από αεροπορικές επιδρομές του Πακιστάν σε Αφγανιστάν, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, που καταγγέλλουν σοβαρή παραβίαση από τον γείτονα.
Σημαίες Αφγανιστάν Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστανικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί ξανά στο Αφγανιστάν

Η κυβέρνηση του Πακιστάν επιβεβαίωσε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν ως αντίποινα για παραβιάσεις με drones. Η Κανταχάρ φέρεται να χτυπήθηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, χωρίς να διευκρινίζονται οι ακριβείς στόχοι.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πακιστανικός στρατός κατέρριψε τέσσερα drones από το Αφγανιστάν

Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε τέσσερα αφγανικά drones που παραβίασαν τα σύνορα στο Μπαλουτσιστάν, ενώ οι Ταλιμπάν απειλούν με αντίποινα για αεροπορικές επιδρομές του Πακιστάν στο ανατολικό Αφγανιστάν.
Σημαίες Αφγανιστάν Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Αφγανιστάν και Πακιστάν εξετάζουν συνολική λύση

Το ΥΠΕΞ Κίνας ανακοίνωσε πως Αφγανιστάν και Πακιστάν, σε συνομιλίες στο Ουρούμτσι, συμφώνησαν να αποφύγουν ενέργειες κλιμάκωσης και να διερευνήσουν συνολική λύση στη σύγκρουση. Η Κίνα προσφέρει πλατφόρμα για διάλογο.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ καλεί σε αποκλιμάκωση της έντασης Αφγανιστάν-Πακιστάν

Η ΕΕ κάλεσε Αφγανιστάν και Πακιστάν να μειώσουν τις εντάσεις και να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, προειδοποιώντας για σοβαρές συνέπειες στην περιοχή, και ζήτησε διάλογο και προστασία αμάχων και υποδομών.