ΓΔ: 2089.88 -1.88% Τζίρος: 11.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:43:35
Φώτο: Shutterstock

«Κανένα σχόλιο» από τον ύποπτο για την εξαφάνιση της Μάντλιν Μακάν

Αρνήθηκε να τοποθετηθεί ο δικηγόρους του υπόπτου για την εξαφάνιση της Μάντλιν Μακάν το 2007, από την Πορτογαλία, όταν το κορίτσι ήταν 3 ετών. Νεκρό θεωρείται το άτυχο κορίτσι.

Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Γερμανό, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία της Μάντλιν Μακάν, της μικρής Βρετανίδας, η οποία εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία το 2007 σε ηλικία τριών ετών, δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.

Η Γερμανία ερευνά έναν 43χρονο Γερμανό υπήκοο ως ύποπτο για τον φόνο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εισαγγελέας του Μπράουνσβαϊγκ . Ο δικηγόρος Γιαν-Κρίστιαν Χόχμαν επιβεβαίωσε ότι εκπροσωπεί τον ύποπτο Κρίστιαν Μπ. και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το πλήρες επίθετο του πελάτη του.

«Αληθεύει ότι εγώ και ο συνάδελφός μου Ντάβιντ Βόλκε τον εκπροσωπούμε, αλλά δεν θα κάνουμε επί του παρόντος κάποιο σχόλιο», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο Χόχμαν. Η Μάντλιν εξαφανίστηκε στις 3 Μαϊου του 2007 από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε με τους γονείς της ενώ εκείνοι δειπνούσαν με φίλους σε κοντινή απόσταση στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών τους στο θέρετρο Πράια ντα λουζ της πόλης Αλγκάρβε στην Πορτογαλία.

Η εξαφάνισή της προκάλεσε μια διεθνή αναζήτηση με πόστερ με την φωτογραφία της να έχουν αναρτηθεί σε όλον τον κόσμο και με διασημότητες να απευθύνουν έκκληση για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην σύλληψη των απαγωγέων της και στον εντοπισμό του κοριτσιού. Το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ όμως ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο εισαγγελέας του Μπράουνσβαϊγκ, δήλωσε την Πέμπτη ότι «θεωρούμε πως το κορίτσι είναι νεκρό». Η οικογένεια και οι υποστηρικτές της διατηρούσαν διαρκώς την ελπίδα να είναι η Μάντλιν ζωντανή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανική-αμερικανοϊσραηλινή σύμπραξη για προστασία υποδομών από drones

Γερμανική και αμερικανοϊσραηλινή εταιρία ανέπτυξαν σύστημα προστασίας υποδομών από drones με ανίχνευση και παρεμβολές. Αρχικά για Ουκρανία-Γερμανία, θα επεκταθεί στην Ευρώπη, με στόχο πλήρως ευρωπαϊκά εξαρτήματα.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Η Γερμανία δεν θα εμπλακεί στρατιωτικά στη Μέση Ανατολή.

Ο καγκελάριος Μερτς ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία δεν θα εμπλακεί στη Μέση Ανατολή και δεν υπάρχει σχετικό σχέδιο. Τόνισε ότι η χώρα δεν ενημερώθηκε από τις ΗΠΑ και προειδοποίησε για τους κινδύνους διάλυσης του Ιράν.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Ντοκιμαντέρ ARD αποκαλύπτει τις επιχειρήσεις του Ιράν στη Γερμανία

Παρά τις διεθνείς κυρώσεις, ιρανικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Γερμανία, ενώ ελλείψεις εντοπίζονται στην πάταξη μαύρου χρήματος και τρομοκρατίας, σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του ARD. Έρευνες και απειλές κατά δημοσιογράφων.
Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Καμία πτήση λόγω απεργίας στο αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου

Καμία πτήση δεν πραγματοποιείται σήμερα στο αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου λόγω απεργίας 2.000 εργαζομένων. Ακυρώθηκαν 445 πτήσεις και επηρεάζονται 57.000 επιβάτες. Η απεργία λήγει τα μεσάνυχτα.
Γιώργος Γεραπετρίτης χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης από Βερολίνο: Διπλωματία και ασφάλεια στα Στενά του Χορμούζ

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Βερολίνο ως επιβεβαίωση της συμπόρευσης Ελλάδας-Γερμανίας. Επεσήμανε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας περνώντας τα Στενά του Χορμούζ και απέκλεισε ελληνική στρατιωτική εμπλοκή στον Κόλπο.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία Γερμανίας για Λίβανο και Δυτική Όχθη από τον υπ. Εξωτερικών

Από το Βερολίνο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξέφρασε ανησυχία για Λίβανο και Δυτική Όχθη, στηρίζοντας την κυριαρχία του Λιβάνου και τη λύση δύο κρατών με διασφάλιση της ασφάλειας του Ισραήλ. Τόνισε ανάγκη μεταρρύθμισης της Παλαιστινιακής Αρχής.