ΓΔ: 2702.54 0.04% Τζίρος: 244.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
Έντονες ταραχές με φωτιές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Τεχεράνη.

Ισραηλινά πλήγματα σε στόχους στην Τεχεράνη ανακοίνωσε το Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί επιθέσεις σε στόχους που σχετίζονται με την ιρανική ηγεσία στην Τεχεράνη. Επίσης, ανέφερε την εκτόξευση επτά ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ το τελευταίο 24ωρο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι εξαπολύει πλήγματα εναντίον στόχων συνδεδεμένων με την ιρανική ηγεσία σε διάφορες περιοχές της Τεχεράνης. Η επιχείρηση πραγματοποιείται την 30ή ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ο οποίος ξεκίνησε με ισραηλινοαμερικανική επίθεση κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τη σύντομη ανακοίνωση του στρατού, «ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτή την ώρα στόχους του ιρανικού τρομοκρατικού καθεστώτος στην Τεχεράνη». Παράλληλα, από τα μεσάνυχτα, οι ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν την εκτόξευση επτά ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Έκκληση για ενότητα των μουσουλμάνων από τον ανώτατο ηγέτη

Ο Μοζτάμπα Χαμενεΐ καλεί τις μουσουλμανικές χώρες να ενωθούν ενάντια σε ΗΠΑ και Ισραήλ, με μήνυμα του έξι μήνες μετά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Τονίζει πως η λύση βρίσκεται στην ενότητα και συνεργασία της μουσουλμανικής κοινότητας.
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση του Μοζτάμπα Χαμενεΐ για ενότητα των μουσουλμανικών χωρών

Ο Μοζτάμπα Χαμενεΐ, ανώτατος ηγέτης του Ιράν, καλεί τις μουσουλμανικές χώρες σε ενότητα κατά ΗΠΑ και Ισραήλ, έξι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας τη σημασία φιλίας και συνεργασίας.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι μήνες σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή: 20 νεκροί, 68 συμβάντα στο Ορμούζ

Το στενό του Ορμούζ παραμένει εστία έντασης στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν, με 68 ναυτικά περιστατικά σε έξι μήνες σύμφωνα με τον ΔΝΟ. Τουλάχιστον 20 νεκροί, 35 τραυματίες και ένας αγνοούμενος καταγράφονται στην περιοχή.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκόπηση: Οι Ισραηλινοί βλέπουν το Ιράν νικητή στον πόλεμο

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Εβραϊκού Πανεπιστημίου, το 92% των Ισραηλινών πιστεύει πως το Ιράν βγήκε ενισχυμένο από τον πόλεμο, ενώ το 83% θεωρεί ότι η ασφάλεια του Ισραήλ μειώθηκε, παρά τη στήριξη στις ενέργειες στον Λίβανο.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κατηγορίες κατά Ισραήλ για επιδίωξη διαρκούς πολέμου στον Λίβανο

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί, κατηγόρησε το Ισραήλ για προσπάθεια διαρκούς πολέμου, μετά τη δήλωση του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ πως «όλος ο Λίβανος πρέπει να καεί». Ο Αραγτσί χαρακτήρισε τις δηλώσεις γενοκτονικές και απειλή για όλη την ανθρωπότητα.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ανεξάρτητες από ΗΠΑ-Ιράν οι συνομιλίες με Ισραήλ, λέει ο Αούν

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ είναι ανεξάρτητες από τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου, παρά τις αλλαγές που επιφέρει η συμφωνία στο μέτωπο του Λιβάνου.