ΓΔ: 2266.09 2.08% Τζίρος: 705.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
Σκίσιμο ανάμεσα στις σημαίες ΗΠΑ και Ιράν, συμβολίζοντας ένταση ή ρήξη στις σχέσεις.

Ιράν: Προειδοποίηση για εγκλήματα πολέμου μετά τις απειλές Τραμπ

Το Ιράν καταγγέλλει ως απειλή για εγκλήματα πολέμου τις δηλώσεις Τραμπ περί πιθανών πληγμάτων σε πολιτικές υποδομές, εντείνοντας περαιτέρω την κρίση στην περιοχή.

Το Ιράν εξέφρασε σήμερα έντονη προειδοποίηση για το ενδεχόμενο «εγκλημάτων πολέμου», αντιδρώντας στις απειλές που διατύπωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περί πιθανών αμερικανικών πληγμάτων εναντίον πολιτικών υποδομών στο ιρανικό έδαφος.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν αρμόδιος για νομικές και διεθνείς υποθέσεις, Καζέμ Γαριμπαμπαντί, ανέφερε στο Χ ότι «ο Αμερικανός πρόεδρος, ως ο πιο σημαντικός αξιωματούχος της χώρας του, απείλησε δημοσίως να διαπράξει εγκλήματα πολέμου».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τραμπ την Κυριακή, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να επιτεθούν σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας και γέφυρες του Ιράν, αν η Τεχεράνη δεν ανοίξει το Στενό του Χορμούζ.

Τις προηγούμενες ημέρες, πολιτικές υποδομές της χώρας είχαν ήδη αποτελέσει στόχο επιθέσεων, γεγονός που εντείνει την ένταση στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ επιμένει: Θα πάρει το ουράνιο του Ιράν, αν και δεν το θέλει

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ τελικά θα πάρουν το εμπλουτισμένο ουράνιο του Ιράν, παρά τη διαφωνία της Τεχεράνης, και ότι πιθανόν θα το καταστρέψουν, ώστε να μην το διατηρήσει το Ιράν.
Καπιτώλιο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν με νέες απειλές και προειδοποιήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ξανά με βομβαρδισμό του Ιράν αν δεν υπάρξει συμφωνία, ενώ ο ιρανικός στρατός απάντησε με απειλή νέων μετώπων. Ο Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει να μη χρειαστεί νέα επίθεση, χωρίς να δώσει σαφή διορία για συνομιλίες.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ίσως νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν τις επόμενες μέρες

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ίσως χρειαστεί να χτυπήσουν ξανά το Ιράν και αποκάλυψε πως βρισκόταν μόλις μία ώρα πριν αποφασίσει νέα επίθεση, αλλά την ανέβαλε λόγω ειρηνευτικής πρότασης της Τεχεράνης.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ακυρώνει επίθεση κατά του Ιράν και μιλά για πιθανή συμφωνία

Ο Τραμπ αποκάλυψε ότι ακύρωσε επίθεση κατά του Ιράν την τελευταία στιγμή, μετά από παρεμβάσεις ηγετών χωρών του Κόλπου, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες για συμφωνία με την Τεχεράνη.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανέβαλε προγραμματισμένη επίθεση κατά του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ανέβαλε προγραμματισμένη στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν, μετά από εκκλήσεις ηγετών της Μέσης Ανατολής, ξεκαθαρίζοντας πως οι αμερικανικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη δράση.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ανέβαλα την αυριανή στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε στρατιωτική δράση κατά του Ιράν αν δεν υπάρξει συμφωνία αποδεκτή από τις ΗΠΑ, αλλά ανέβαλε επίθεση μετά από εκκλήσεις ηγετών της Μέσης Ανατολής. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα.