ΓΔ: 2548.91 -1.51% Τζίρος: 56.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:26:40
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία

Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε ουκρανικά λιμάνια και ενεργειακές υποδομές

Νυχτερινές ρωσικές επιθέσεις προκάλεσαν ζημιές σε λιμάνια της Οδησσού και σε ενεργειακή υποδομή στο Τσερνίχιβ, αφήνοντας 380.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Drones έπληξαν επίσης γεωργικές και διοικητικές εγκαταστάσεις, χωρίς αναφορές για θύματα.

Ρωσικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε λιμενικές υποδομές στην επαρχία της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, ενώ διακοπές ρεύματος επηρέασαν περίπου 380.000 νοικοκυριά στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.

Drones προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές σε γεωργικές αποθήκες, αμαξοστάσια και διοικητικά κτίρια, όπως ανέφερε ο Όλεγκ Κίπερ, κυβερνήτης της επαρχίας Οδησσού. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν υπήρξαν θύματα από τις επιθέσεις.

Παράλληλα, ρωσικές δυνάμεις φέρεται να στοχοποίησαν ενεργειακή εγκατάσταση στην επαρχία Τσερνίχιβ, στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του περιφερειακού φορέα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο Telegram.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε ότι η Ρωσία εκτόξευσε συνολικά 219 drones μεγάλης εμβέλειας κατά τη διάρκεια της νύχτας, εντείνοντας την πίεση στις ουκρανικές υποδομές και στο ενεργειακό δίκτυο της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουρανοξύστες στο Ντουμπάι
ΔΙΕΘΝΗ

Ντουμπάι: Πακέτο στήριξης 237,6 εκατ. ευρώ για νοικοκυριά & επιχειρήσεις

Το Ντουμπάι ανακοίνωσε μέτρα στήριξης ύψους 237,6 εκατ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, λόγω των συνεπειών του πολέμου στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας τη δέσμευσή του προς πολίτες και κατοίκους της περιοχής.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Ανεπαρκής η στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω πολέμου

Η «Νίκη» χαρακτηρίζει ως ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τους πολίτες λόγω των αυξήσεων καυσίμων, τονίζοντας ότι καλύπτουν ελάχιστο μέρος των εξόδων και δεν μειώνονται ουσιαστικά οι έμμεσοι φόροι στη βενζίνη.
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Επτά νεκροί από ρωσικές επιθέσεις τη νύχτα

Επτά νεκροί στην Ουκρανία μετά από ανταλλαγή πληγμάτων με τη Ρωσία, ενώ η Μόσχα ανέφερε καταστροφή εκατοντάδων ουκρανικών drones και δύο τραυματίες από επίθεση drones, λίγες ώρες ύστερα από συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας για τον πόλεμο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα ανταλλαγή πληγμάτων Ρωσίας-Ουκρανίας μετά τη συνάντηση Πούτιν-Γουίτκοφ

Νέα ανταλλαγή πυραυλικών και drone επιθέσεων σημειώθηκε μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, με ζημιές σε υποδομές μετρό στο Κίεβο και περιορισμούς κυκλοφορίας, λίγο μετά τις διπλωματικές συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο και επίθεση drones στη ρωσική Λίπετσκ

Νέοι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το Κίεβο, με τραυματίες και ζημιές. Στο Λίπετσκ της Ρωσίας τραυματίστηκε άνδρας από επίθεση drones. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το τέλος του πολέμου δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά.