Ο ηγέτης της στρατιωτικής χούντας του Μαλί, Ασιμί Γκοϊτά, είχε συνάντηση με τον πρέσβη της Ρωσίας στη χώρα, σύμφωνα με ανάρτηση του γραφείου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις που συγκλόνισαν τη χώρα.
Οι φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν από την προεδρία αποτελούν την πρώτη δημόσια εμφάνιση του στρατηγού Γκοϊτά μετά τις ταυτόχρονες επιθέσεις τζιχαντιστών και αυτονομιστών το περασμένο Σάββατο. Τα γεγονότα αυτά έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στο Μαλί.
Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Δυτική Αφρική (JNIM) και μια αυτονομιστική οργάνωση των Τουαρέγκ, το Μέτωπο Απελευθέρωσης του Αζαουάντ (LFA), εξαπέλυσαν επιθέσεις στη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της χώρας και σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μπαμακό. Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να εκδιώξουν τους Ρώσους στρατιώτες που υποστήριζαν τις κυβερνητικές δυνάμεις από την πόλη Κιντάλ στον βορρά.
Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων σκοτώθηκε ο υπουργός Άμυνας του Μαλί, Σάντιο Καμαρά, γεγονός που επιτείνει την πολιτική και στρατιωτική κρίση στη χώρα. Η κυβέρνηση του Μαλί διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο.
Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, η επίθεση στην πόλη Κατί, προπύργιο της χούντας, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 23 άτομα, στρατιώτες και αμάχους, μεταξύ των οποίων και ο Καμαρά. Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι ο στρατός εγκατέλειψε ορισμένες θέσεις του στην περιοχή του Γκάο, στα βόρεια της χώρας.
«Οι στρατιώτες εγκατέλειψαν τη θέση τους στη Λαμπζανγκα, κοντά στα σύνορα με τον Νίγηρα, και αναδιπλώθηκαν στο Ανσόγκο», δήλωσε τοπικός αιρετός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, πληροφορία που επιβεβαιώθηκε και από κάτοικο της περιοχής.
Το πρωί ακούγονταν πυρά από τη Μενακά, πόλη στο βορειοανατολικό Μαλί, γεγονός που δείχνει ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται και η ασφάλεια παραμένει εύθραυστη.