ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Δεξαμενόπλοιο με κοντέινερ
Δεξαμενόπλοιο μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια στην ανοιχτή θάλασσα, σύμβολο διεθνούς ναυτιλίας.

Επίθεση σε φορτηγό πλοίο της CMA CGM στα Στενά του Ορμούζ

Το πλοίο San Antonio της CMA CGM δέχτηκε επίθεση στα στενά του Ορμούζ, με τραυματίες μέλη πληρώματος που νοσηλεύονται και ζημιές στο πλοίο. Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη, από «βλήμα άγνωστης προέλευσης», σύμφωνα με τη UKTMO.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων San Antonio, που φέρει σημαία Μάλτας και ανήκει στη γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία CMA CGM, έγινε στόχος επίθεσης στα στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με επιβεβαίωση της εταιρείας σήμερα το πρωί.

Από την επίθεση προκλήθηκαν «τραυματίες μεταξύ των μελών του πληρώματος», οι οποίοι «απομακρύνθηκαν και δέχονται ιατρικές φροντίδες». Παράλληλα, σημειώθηκαν «ζημιές» στο πλοίο, όπως ανέφερε η CMA CGM σε σύντομη ανακοίνωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η βρετανική υπηρεσία ναυτιλιακής ασφάλειας UKTMO είχε γνωστοποιήσει ότι φορτηγό πλοίο επλήγη γύρω στις 21:30 (ώρα Ελλάδας) από «βλήμα άγνωστης προέλευσης» στα στενά του Ορμούζ, χωρίς ωστόσο να προβεί σε ταυτοποίηση του σκάφους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων
ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορικό ταξίδι κινέζικου πλοίου στην Βρετανία μέσω Αρκτικής

Το πλοίο Dubai Tower έφτασε στη Βρετανία, ολοκληρώνοντας το πρώτο του ταξίδι από την Κίνα μέσω Αρκτικής. Η διαδρομή θεωρείται συντομότερη και ίσως ασφαλέστερη εναλλακτική της Διώρυγας του Σουέζ για πλοία με προορισμό την Ευρώπη.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: «Από κοινού προστασία ευρωπαϊκών κοινωνιών και οικογενειών»

Ο Β. Κικίλιας στη 9η Τριμερή Υπουργών Ναυτιλίας τόνισε ότι οι αποφάσεις για τη ναυτιλία επηρεάζουν άμεσα τις τιμές ενέργειας, προϊόντων και τροφίμων, υπογραμμίζοντας τη σημασία κοινής στήριξης της ευρωπαϊκής ναυτιλίας και της οικονομίας.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση με drone σε τάνκερ New Andros, καλά οι δύο Έλληνες ναυτικοί

Οι δύο Έλληνες ναυτικοί στο δεξαμενόπλοιο New Andros είναι καλά στην υγεία τους, μετά από επίθεση με drone στα ιρακινά ύδατα. Το πλήρωμα είναι ασφαλές, ενώ το περιστατικό σημειώθηκε στη ζώνη αυξημένης έντασης του Περσικού Κόλπου.
Δεξαμενόπλοιο Sounion φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση drone σε ελληνικό τάνκερ με 2 εκατ. βαρέλια ιρακινού μαζούτ

Ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο με σημαία Παναμά, το New Andros, δέχθηκε επίθεση από drone στα ιρακινά ύδατα. Ξέσπασε πυρκαγιά που τέθηκε υπό έλεγχο από ιρακινά σκάφη. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή θύματα.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με πυρά σε εμπορικά πλοία στον Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν

Εμπορικά πλοία μπήκαν στο στόχαστρο πυρών στον Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων. Αναφέρθηκαν πυρκαγιές και ζημιές, ενώ ένα πλοίο πήρε κλίση κοντά στα ΗΑΕ μετά από πιθανή επίθεση.