ΓΔ: 2213.73 0.34% Τζίρος: 84.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:52:39
Φώτο: Shutterstock

Συνελήφθη ο πρώην επικεφαλής της Wirecard για παραποίηση εσόδων 

Η Wirecard ανακοίνωσε χθες ότι ποσό 1,9 δισ. ευρώ που είχε εγγραφεί στους ισολογισμούς της δεν υπήρξε ποτέ, προκαλώντας ένα νέο σκάνδαλο που συνταρράσει τη Γερμανία.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Wirecard, Μάρκους Μπράουν συνελήφθη με την υποψία ότι παραποίησε τα έσοδα της εταιρίας προκειμένου αυτή να φαίνεται ισχυρότερη και πιο ελκυστική στους επενδυτές και τους πελάτες, ανέφεραν εισαγγελείς σε  ανακοίνωση τους.

Η Wirecard ανακοίνωσε χθες ότι ποσό 1,9 δισ. ευρώ που είχε εγγραφεί στους ισολογισμούς της δεν υπήρξε ποτέ, όντας ουσιαστικά μία «μαύρη τρύπα» που απειλεί να διαλύσει τη γερμανική εταιρεία πληρωμών. 

Ο Μπράουν παραδόθηκε χθες βράδυ και σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα παραμείνει υπό κράτηση, σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Μονάχου.

Ο Μπράουν, που μόλις την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, κατηγορείται ότι παραποίησε τους ισολογισμούς της εταιρίας και ότι χειραγώγησε την αγορά παραποιώντας έσοδα από συναλλαγές με τρίτα μέρη, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Η Wirecard «οφείλει να αποσαφηνίσει» τα πράγματα και να «αποκαταστήσει όλη τη ζημιά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, σε συνέντευξή του στο δίκτυο t-online, σε μια Γερμανία που τώρα ανακαλύπτει άναυδη το μέγεθος της απάτης.

Τα νεότερα αυτά γεγονότα αποτελούν δραματική εξέλιξη για την τύχη της εταιρίας, η οποία προσέλκυσε κάποιους από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο, πριν πληροφοριοδότης ισχυριστεί ότι οφείλει την επιτυχία της εν μέρει σε ένα δίκτυο εικονικών συναλλαγών.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνοασφάλεια και δεδομένα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο πρόγραμμα «Cybersecurity Awareness» από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Η AHK Akademie του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου λανσάρει το online πρόγραμμα πιστοποίησης «Cybersecurity Awareness», με διαδραστικά μαθήματα και προσομοιώσεις phishing, προσφέροντας ψηφιακό πιστοποιητικό και badges δεξιοτήτων.
Διαδηλωτής με ντουντούκα
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Η ηγεσία του Ιράν δεν έχει πια νομιμοποίηση

Ο Γιόχαν Βάντεφουλ δήλωσε ότι η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση λόγω της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων και πως ένα καθεστώς που χρησιμοποιεί θανατηφόρα βία βρίσκεται στο τέλος του.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Κατηγορίες σε Ουκρανούς για σχέδιο εκρηκτικών δεμάτων υπέρ Ρωσίας

Δύο Ουκρανοί κατηγορούνται στη Γερμανία για σχέδιο πυροδότησης δεμάτων υπέρ των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ενισχύοντας τους φόβους για υβριδικές επιθέσεις στη μετά την εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ρωσία αρνείται ανάμειξη.
Οικονομία Γερμανίας πτώση
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί χονδρέμποροι προβλέπουν νέα πτώση πωλήσεων και ζητούν δράση

Οι Γερμανοί χονδρέμποροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προβλέποντας πτώση πωλήσεων και το 2026, με εξαντλημένα αποθέματα, και ζητούν από την κυβέρνηση γενναίες αποφάσεις αντί για υποσχεσιολογία, προειδοποιώντας για λουκέτα και χαμένες θέσεις.
κράνος ΕΕ άμυνας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί έφεδροι προτείνουν ευρωπαϊκές δυνάμεις στη Γροιλανδία κατά Τραμπ

Η Ένωση Εφέδρων των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων προτείνει αποστολή ευρωπαϊκών δυνάμεων στη Γροιλανδία για να αποτραπεί ενδεχόμενη αμερικανική κατάληψη, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή ενότητα και παρουσία.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μειωμένη η απασχόληση προσφύγων στη χώρα

Τα ποσοστά απασχόλησης προσφύγων στη Γερμανία παραμένουν χαμηλά, με καλύτερες ευκαιρίες στις μεγάλες πόλεις, όπως το Αμβούργο (54,7%), λόγω πλήθους θέσεων και υποστηρικτικών μέτρων, σε αντίθεση με τα αγροτικά κρατίδια.