ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Συνελήφθη ο πρώην επικεφαλής της Wirecard για παραποίηση εσόδων 

Η Wirecard ανακοίνωσε χθες ότι ποσό 1,9 δισ. ευρώ που είχε εγγραφεί στους ισολογισμούς της δεν υπήρξε ποτέ, προκαλώντας ένα νέο σκάνδαλο που συνταρράσει τη Γερμανία.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Wirecard, Μάρκους Μπράουν συνελήφθη με την υποψία ότι παραποίησε τα έσοδα της εταιρίας προκειμένου αυτή να φαίνεται ισχυρότερη και πιο ελκυστική στους επενδυτές και τους πελάτες, ανέφεραν εισαγγελείς σε  ανακοίνωση τους.

Η Wirecard ανακοίνωσε χθες ότι ποσό 1,9 δισ. ευρώ που είχε εγγραφεί στους ισολογισμούς της δεν υπήρξε ποτέ, όντας ουσιαστικά μία «μαύρη τρύπα» που απειλεί να διαλύσει τη γερμανική εταιρεία πληρωμών. 

Ο Μπράουν παραδόθηκε χθες βράδυ και σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα παραμείνει υπό κράτηση, σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Μονάχου.

Ο Μπράουν, που μόλις την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, κατηγορείται ότι παραποίησε τους ισολογισμούς της εταιρίας και ότι χειραγώγησε την αγορά παραποιώντας έσοδα από συναλλαγές με τρίτα μέρη, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Η Wirecard «οφείλει να αποσαφηνίσει» τα πράγματα και να «αποκαταστήσει όλη τη ζημιά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, σε συνέντευξή του στο δίκτυο t-online, σε μια Γερμανία που τώρα ανακαλύπτει άναυδη το μέγεθος της απάτης.

Τα νεότερα αυτά γεγονότα αποτελούν δραματική εξέλιξη για την τύχη της εταιρίας, η οποία προσέλκυσε κάποιους από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο, πριν πληροφοριοδότης ισχυριστεί ότι οφείλει την επιτυχία της εν μέρει σε ένα δίκτυο εικονικών συναλλαγών.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ξήρανση του Βιστούλα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται η πτώση υδάτων σε Ρήνο και Βιστούλα με ιστορικά χαμηλά

Ο Ρήνος απειλείται με διακοπή της ναυσιπλοΐας λόγω πολύ χαμηλής στάθμης εξαιτίας έλλειψης βροχής, προειδοποιεί η BDB. Αντίστοιχα, σε ιστορικά χαμηλά έπεσε και ο ποταμός Μπιστούλα στη Βαρσοβία, σύμφωνα με το IMGW.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Μελέτη: Η Ευρώπη απροετοίμαστη σε ρωσικές επιθέσεις με drones

Σύμφωνα με μελέτη του IISS, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για ρωσικές επιθέσεις με drones, ενώ δυσκολεύονται να αποδώσουν με σαφήνεια την ευθύνη αυτών των επιθέσεων στο Κρεμλίνο.
Drone μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Σε συναγερμό οι γερμανικές αρχές για την πιθανότητα νέου περιστατικού με drone

Η Γερμανία ιδρύει ερευνητική εγκατάσταση για την ασφάλεια από drones μετά τον εντοπισμό drone με εκρηκτικά στο αεροδρόμιο της Λειψίας. Η νέα μονάδα θα λειτουργήσει στις 18 Αυγούστου στη Σαξωνία-Άνχαλτ.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV
ΔΙΕΘΝΗ

Εντοπισμός μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε γερμανική βάση

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίστηκαν πάνω από στρατιωτική βάση στη δυτική Γερμανία, γνωστή για υπόγεια αποθήκη. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά από ενημέρωση του κέντρου ασφαλείας της εγκατάστασης.
Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική πρεσβεία: Προβοκάτσια το συμβάν με drone στη Γερμανία

Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο χαρακτήρισε «στημένη προβοκάτσια» την καταγγελία για επίθεση drone σε γερμανικό αεροδρόμιο και εκφράζει ανησυχία για νέο κύμα αντιρωσικής υστερίας, ενώ οι γερμανικές αρχές ερευνούν το περιστατικό.
Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ρώσοι χάκερ πίσω από πλαστό βίντεο για παραίτηση Μερτς

Οι γερμανικές αρχές υποψιάζονται ότι η ομάδα χάκερ Storm-1516, που συνδέεται με τη ρωσική GRU, ευθύνεται για το παραποιημένο βίντεο παραίτησης του Μερτς και για ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.