ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Δραματική η αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ινδία

Η Ινδία με 456.000 βεβαιωμένα κρούσματα, μέχρι σήμερα, είναι η τέταρτη δεινότερα πληγείσα χώρα στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ρωσία.

Η Ινδία κατέγραψε σήμερα 16.000 νέα κρούσματα κορονοϊού, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση αφότου ξέσπασε η πανδημία, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να καλέσει τον στρατό για να διαχειρισθεί τα νέα κέντρα φροντίδας με χιλιάδες επιπλέον κλίνες στο Νέο Δελχί.

Με 456.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι σήμερα, η Ινδία είναι η τέταρτη δεινότερα πληγείσα χώρα στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ρωσία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Μολαταύτα, τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις των ινδικών κρατιδίων χαλαρώνουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα προστασίας έπειτα από το lockdown που επιβλήθηκε στα τέλη Μαρτίου.

Τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων, με 3.900 νέες λοιμώξεις, κατέγραψε και η πρωτεύουσα Νέο Δελχί των 20 εκατ. κατοίκων. Τα στοιχεία που δημοσίευσε η τοπική κυβέρνηση δείχνουν πως μόλις 13.400 κλίνες είναι διαθέσιμες για τους ασθενείς με covid-19 στην μεγαλούπολη, με τις 6.200 εξ αυτών να είναι ήδη κατειλημμένες.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε πως μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμες άλλες 20.000 κλίνες σε προσωρινές εγκαταστάσεις που θα λειτουργούν με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Από αυτές τις κλίνες, οι 10.000 θα βρίσκονται σε ένα θρησκευτικό κέντρο και σιδηροδρομικά βαγόνια που θα μετατραπούν σε νοσοκομειακές πτέρυγες.

"Το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων έχει λάβει οδηγίες για να προσφέρει ιατρική φροντίδα σε ασθενείς με covid-19, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε σιδηροδρομικά βαγόνια στο Δελχί", ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αμίτ Σαχ.

Η κυβέρνηση της πόλης εκτιμά πως θα έχουν καταγραφεί 500.000 κρούσματα έως τα τέλη Ιουλίου και πως μέχρι τότε θα χρειάζεται 150.000 κλίνες.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Δελχί Μανίς Σισόντια δήλωσε πως η νέα οδηγία από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, να μεταφέρονται όλοι οι ασθενείς σε κέντρα διάγνωσης, αντί να εξετάζονται και να αξιολογείται η περίπτωσή τους στο σπίτι, έχει οδηγήσει στα όριά του το ήδη περιορισμένων δυνατοτήτων σύστημα περίθαλψης.

"Το σύστημα των ασθενοφόρων μας, το ιατρικό μας σύστημα βρίσκεται τώρα υπό πίεση. Σήμερα αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε τους ασθενείς με λεωφορεία", δήλωσε ο Σισόντια, προσθέτοντας πως έχει ενημερώσει εγγράφως το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών. "Αυτός (ο κανονισμός) έχει σπείρει χάος στο Νέο Δελχί", υπογράμμισε. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Ρεκόρ εμβολιασμών για την Covid-19, υποχωρούν τα νέα κρούσματα

Μέχρι σήμερα στην Ινδία έχουν χορηγηθεί 554 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων. Μια δόση έχει λάβει περίπου το 46% των 944 εκατομμυρίων ενηλίκων, όμως μόνο το 13% των ενηλίκων έχει λάβει και τις δύο δόσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός όλων των ενηλίκων ατόμων στην Ινδία

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 για τους ενήλικες άνω των 45 ετών είχε ανοίξει την 1η Μαΐου. Όμως μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί περίπου 275 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και μόλις το 4% του πληθυσμού της Ινδίας έχει εμβολιαστεί πλήρως.
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 2.600 θάνατοι και 114.460 νέα κρούσματα Covid-19 στην Ινδία

Η Ινδία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, καθώς μέχρι σήμερα έχει καταγράψει συνολικά 28,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι θάνατοι έφτασαν τους 270.000 στην Ινδία σχεδόν 24,7 εκατ. κρούσματα

Πολλοί ειδικοί τονίζουν ότι οι αριθμοί που δίνει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση είναι πολύ υποτιμημένοι σε σχέση με την πραγματικότητα. Κι αυτό παρά το ότι μόνο μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πάνω από 24.000 θανάτους και κάπου 2 εκατ. μολύνσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Συνεχής η αύξηση νέων κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και θανάτων

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη δεύτερη πιο πολυπληθή χώρα παγκοσμίως έχει ξεπεράσει τα 21 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 230.168, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.