ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Αίτηση πτώχευσης από τη Wirecard, πλήγμα για τον DAX 30

Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και σαφές πλήγμα για την αξιοπιστία της γερμανικής επιχειρηματικότητας.

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η γερμανική εταιρεία fintech, Wirecard, όντας ο πρώτος εισηγμένος όμιλος στον δείκτη DAX που το πραγματοποιεί, προκαλώντας σαφώς σημαντικό πλήγμα στην αξιοπιστία της γερμανικής αγοράς αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Η εταιρεία προχώρησε σε αυτήν την κίνηση μετά την αποκάλυψη ότι ποσό ύψους 2,1 δισ. δολαρίων το οποίο αρχικά θεωρήθηκε ως «τρύπα» στα ταμεία της, στην ουσία δεν... υπήρξε ποτέ. 

Όπως είναι φυσικό υπήρξε αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της, η οποία έχει χάσει άνω του 90% της αξίας της, μετά την ανακοίνωση της EY ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τα λογιστικά δεδομένα της εταιρείας, λόγω της «απώλειας» των 2,1 δισ. δολαρίων, ενώ η αποκάλυψη οδήγησε τόσο στην παραίτηση όσο και στη σύλληψη του πρώην επικεφαλής της, Μάρκους Μπράουν.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Wirecard AG αποφάσισε σήμερα να υποβάλει αίτηση για την έναρξη διαδικασίας πτώχευσης για την Wirecard AG στο αρμόδιο δικαστήριο του Μονάχου λόγω επικείμενης αφερεγγυότητας και υπερχρέωσης», ανέφερε η εταιρεία.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: 6 στους 10 δεν βλέπουν την κυβέρνηση να αντέχει ως τις εκλογές

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι το 58% των Γερμανών πιστεύει πως ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία του ως το 2029, ενώ η AfD προηγείται με 28%, αφήνοντας CDU/CSU στο 24% και SPD στο 14%.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Απών από τη Σύνοδο της ΕΠΚ, θα εκπροσωπηθεί από Μακρόν

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δεν θα παρευρεθεί στη σύνοδο της ΕΠΚ στην Αρμενία λόγω υποχρεώσεων και θα εκπροσωπηθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα ασκήσει και το γερμανικό δικαίωμα ψήφου.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Δεν συνδέεται η κριτική σε Τραμπ με την απόσυρση στρατευμάτων

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως η αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία δεν σχετίζεται με τις επικρίσεις του προς τον Τραμπ, επιβεβαίωσε πως δεν θα εγκατασταθούν Tomahawk και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τις ΗΠΑ.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Μητσοτάκη με τον Επίτροπο Άμυνας της ΕΕ και τον Γερμανό ΥΠΕΞ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Άμυνας Andrius Kubilius και τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Johann Wadephul. Το βράδυ θα μιλήσει στην εκδήλωση του Κολλεγίου Αθηνών για τα 100 χρόνια.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Γερμανό ομόλογό του θα συναντήσει αύριο ο Γεραπετρίτης

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης θα συναντηθεί στις 4 Μαΐου με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόχαν Βάντεφουλ, που επισκέπτεται την Αθήνα. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις Τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών τους.