Φώτο: Shutterstock

Sanofi: Θα απολύσει περίπου 1.700 υπαλλήλους της στην Ευρώπη

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Sanofi France , Ολιβιέ Μποζιγιό, οι απολύσεις είναι αποτέλεσμα του πλήγματος που υπήρξε από την πανδημία.

Μια από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, η γαλλική Sanofi, ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περίπου 1.700 υπαλλήλους της στην Ευρώπη, στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης που εντάσσεται στην "νέα στρατηγική" της εταιρείας, σύμφωνα με τον Ολιβιέ Μποζιγιό, τον πρόεδρο της Sanofi France, και η οποία δεν συνδέεται με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Το σχέδιο αυτό, το οποίο παρουσιάστηκε στους ευρωπαίους κοινωνικούς εταίρους, αφορά χίλιους από τους 25.000 υπαλλήλους της εταιρείας στη Γαλλία (από τους 100.000 σε όλον τον κόσμο), όπως δήλωσε ο Μποζιγιό στο AFP. Αναφορικά με την Γαλλία, τα μέτρα αυτά θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα τριετίας, σύμφωνα με τον ίδιο, και "αποκλειστικά στην βάση εθελουσίας εξόδου".

Το Reuters μετέδωσε χθες ότι η Sanofi μελετά την κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας και ότι θα εξετάσει τα επόμενα βήματά της με εκπροσώπους των εργαζομένων μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ