Φώτο: ΑΠΕ

Μπόρις Τζόνσον: Όχι στη λιτότητα, ναι στα πους-απς

Υποσχέσεις για τέλος της λιτότητας και επενδύσεις δισ. δίνει ο Βρετανός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη Mail on Sunday, από την οποία δεν λείπουν και οι εκκεντρικότητες.

Η σημερινή αποκλειστική συνέντευξη στη Mail on Sunday είναι μία προαναγγελία στο θέμα της οικονομικής πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει ο Μπόρις Τζόνσον μετά την κρίση του κορονοϊού. Αναλυτικές δηλώσεις αναμένονται την προσεχή Τρίτη.

Ήδη σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δίνει πολύ συνοπτικά το στίγμα της οικονομικής του πολιτικής, λέγοντας πως η πολιτική της λιτότητας που επέβαλαν οι κυβερνήσεις των Συντηρητικών από το 2010 μέχρι σήμερα έχει τελειώσει.

Ο Μπόρις Τζόνσον δεσμεύεται πως η κυβέρνηση του θα ρίξει δισεκατομμύρια για την οικονομική ανάπτυξη, κυρίως με κρατικές επενδύσεις στον τομέα των υποδομών: νοσοκομεία, οδοποιία, κατοικίες για νέους αγοραστές, αεροδρόμια, σχολεία και παιδικοί σταθμοί θα είναι οι βασικοί άξονες των κρατικών επενδύσεων. Ο δεύτερος άξονας της οικονομικής πολιτικής αφορά στην μείωση των εισοδηματικών ανισοτήτων που διευρύνθηκαν δυσανάλογα στα δέκα χρόνια λιτότητας.

Και λίγο ...λάιφσταϊλ

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό, αποδεικνύει την καλή φυσική του κατάσταση με πους-απς στο πάτωμα της Ντάουνινγκ Στριτ.

Επιπλέον, αποκαλύπτει πως επιπλέον των ημερήσιων πρωθυπουργικών του καθηκόντων, συμμετέχει στην καθημερινότητα του σπιτιού και της οικογένειας και κάθε βράδυ αλλάζει τις πάνες του νεογέννητου γιου του.

Πηγή: DW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Bretania-Johnson
ΔΙΕΘΝΗ

Βελτιώθηκε η κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον, βγήκε από την εντατική

Βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού, καθώς επέστρεψε στον θάλαμο όπου και παρακολουθείται στενά. Σε εξαιρετικά καλή διάθεση ο Μπόρις Τζόνσον σύμφωνα με την Ντάουνιγκ Στριτ.