Φώτο: Shutterstock

Υπέρ των επιδοτήσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης το ΔΝΤ

Υπέρ της παροχής επιδοτήσεων και όχι δανείων, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών, τάχθηκε η επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Γκιτά Γκοπίνατ.

Ένα σημαντικό μέρος του πακέτου μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία του κορονοϊού πρέπει να αποτελείται περισσότερα από επιδοτήσεις, παρά από δάνεια, υποστήριξε η κορυφαία οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γκιτά Γκοπίνατ. 

«Αλλιώς δεν θα προωθηθεί η οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε η Γκοπίνατ στο περιοδικό Der Spiegel.

Υπενθυμίζεται πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν τον Απρίλιο να δημιουργήσουν ένα έκτακτο ταμείο στήριξης της οικονομίας, ωστόσο οι τελικές λεπτομέρειες δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Χρηματοδότηση από το ΔΝΤ σε 25 φτωχές χώρες για να αποπληρώσουν τοκοχρεολύσια

Οι συγκεκριμένες χορηγήσεις θα γίνουν μέσω του ειδικού ταμείου για την αντιμετώπιση καταστροφών και την ανακούφιση χωρών που πλήττονται από αυτές, διευκρίνισε ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός.
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Καλεί τις κυβερνήσεις να αφυπνιστούν και να συμμετάσχουν στη μάχη

«Ήρθε πράγματι η ώρα οι χώρες να κοιτάξουν τους αριθμούς. Σας παρακαλώ, μην αγνοείτε αυτά που σας λένε οι αριθμοί», δήλωσε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων του ΠΟΥ.