Φώτο: Shutterstock

Ξεκίνησαν οι πτητικές δοκιμές του Boeing 737 ΜΑΧ

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, η FAA θα αναλύσει τα δεδομένα και θα εγκρίνει νέες διαδικασίες εκπαίδευσης των πιλότων, σε ένα ακόμα βήμα για την επίλυση μιας κρίσης που κόστισε στην Boeing δισεκατομμύρια δολάρια.

Ξεκίνησαν εχθές οι πτητικές δοκιμές για το επανασχεδιασμένο αεροσκάφος 737 MAX της Boeing. Η αμερικανική αεροπορική βιομηχανία ελπίζει ότι θα πάρει την πιστοποίηση για το αεροσκάφος και θα αποκαταστήσει τη φήμη της, μετά τα δύο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα, τις αλλαγές στη διοίκησή της, αλλά και την καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών 737 MAX.

Οι πιλότοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) και της Boeing προσγειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο King County International Airport το οποίο είναι γνωστό και ως «Boeing Field», έπειτα από μία δοκιμαστική πτήση που πραγματοποίησαν στο ανατολικό τμήμα της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, διάρκειας περίπου 3 ωρών.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης έγιναν δοκιμές συμπεριφοράς του αεροσκάφους σε υψηλές ταχύτητες, αλλά και ελιγμοί διαφόρων επιπέδων.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, η FAA θα αναλύσει τα δεδομένα και θα εγκρίνει νέες διαδικασίες εκπαίδευσης των πιλότων, σε ένα ακόμα βήμα για την επίλυση μιας κρίσης που κόστισε στην Boeing δισεκατομμύρια δολάρια, μείωσε την παραγωγή της και έκοψε την αλυσίδα εφοδιασμού της, με τις ομοσπονδιακές και εγκληματικές έρευνες να είναι σε εξέλιξη.

Εχθές, η τιμή της μετοχής της Boeing στη Wall Street έκλεισε με άνοδο 14,4%. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτο κρούσμα σε εργοστάσιο στις ΗΠΑ επιβεβαίωσε η Boeing

Ο εργαζόμενος που βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό δουλεύει στο εργοστάσιο του Έβερετ, κοντά στο Σιάτλ, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, που συγκαταλέγεται σε αυτές που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία στις ΗΠΑ.