Φωτο shutterstock

Απομειώσεις έως και 22 δισ. δολάρια για τη Shell στο β' τρίμηνο 

Η Shell αναμένει η τιμή του Brent να κινηθεί στα 35 δολάρια το βαρέλι το 2020, στα 40 δολάρια το 2021 και στα 50 δολάρια το 2022.

Σε απομειώσεις που θα φτάσουν έως και τα 22 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο θα προχωρήσει η Shell, όπως ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός κολοσσός, έπειτα από την καθοδική αναθεώρηση των μακροπρόθεσμων εκτιμήσεων για τις τιμές του πετρελαίου και σε συνέχεια της πρόθεσής της να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο μηδέν έως το 2050.

«Δεδομένης της επίδρασης της πανδημίας του κορονοϊού και της διατηρούμενης αβεβαιότητας στις τιμές των εμπορευμάτων, αναθεωρήσαμε ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων μας», αναφέρει η Shell σε ανακοίνωση προς τους επενδυτές. 

Η πετρελαϊκή εκτιμά πως οι μικτές μετά φόρων απομειώσεις θα διαμορφωθούν από 15 δισ. έως 22 δισ. δολάρια το β' τρίμηνο, ενώ νωρίτερα αυτό τον μήνα και η BP είχε ανακοινώσει εκτιμήσεις για απομειώσεις μετά φόρων της τάξης των 13 δισ. με 17,5 δισ. δολάρια. 

Μετά την ανακοίνωση, η τιμή της μετοχής της Shell βρέθηκε να υποχωρεί πάνω από 2%. 

Αναθεωρεί καθοδικά την τιμή του Brent

Η Shell αναμένει η τιμή του Brent να κινηθεί στα 35 δολάρια το βαρέλι το 2020, χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμησή της για 60 δολάρια. Παράλληλα, προχώρησε σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της τοποθετώντας το Brent στα 40 δολάρια το 2021 και 50 δολάρια το 2022, από πάνω από 60 δολάρια που εκτιμούσε προηγουμένως και για τις δυο χρονιές. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σταματούν τη μεταφορά πετρελαίου Βενεζουέλας τρεις ελληνικές εταιρείες

Μετά την επιβολή κυρώσεων από την Ουάσιγκτον για το σπάσιμο του εμπάργκο, τρεις ναυτιλιακές ελληνικής ιδιοκτησίας δεσμεύθηκαν ότι σταματούν τη διακίνηση πετρελαίου από τη Βενεζουέλα.