ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Καμένο αυτοκίνητο βανδαλισμών

Επεισόδια στη Βρετανία σε διαδήλωση για τη δολοφονία 18χρονου στο Σαουθάμπτον

Ένταση στο Σαουθάμπτον όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν στην αστυνομία, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες δολοφονίας του 18χρονου Χένρι Νόουακ. Η αστυνομία ζήτησε συγγνώμη, παραδεχόμενη ότι είχε παραπλανηθεί από τον δράστη.

Ένταση σημειώθηκε στο Σαουθάμπτον, όταν διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στο περιθώριο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία ενός φοιτητή από νεαρό Σιχ. Οι συμμετέχοντες εκτόξευσαν μπουκάλια και κάδους απορριμμάτων προς τις αστυνομικές δυνάμεις, προκαλώντας επεισόδια στο κέντρο της πόλης.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τις συνθήκες θανάτου του 18χρονου Χένρι Νόουακ, ο οποίος μαχαιρώθηκε θανάσιμα από έναν 23χρονο, καταδικασμένο πλέον σε ισόβια κάθειρξη. Η πορεία κατευθύνθηκε στο σημείο όπου ο φοιτητής άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ στη συνέχεια σημειώθηκαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει δρόμο της περιοχής.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Νόουακ συνελήφθη ενώ ήταν ετοιμοθάνατος, γεγονός που προκάλεσε οργή στην τοπική κοινωνία. Η αστυνομία του Σαουθάμπτον ζήτησε συγγνώμη την περασμένη εβδομάδα, αναφέροντας ότι «παραπλανήθηκε» από τον δράστη κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Όπως μετέδωσε το BBC, το πλήθος συγκεντρώθηκε αρχικά έξω από τον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό της πόλης και στη συνέχεια κινήθηκε προς το Σεντ Ντένις, κοντά στο πατρικό σπίτι του δράστη, Βίκραμ Ντίγκουα. Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν καρέκλες, κουτάκια αναψυκτικών και φωτοβολίδες, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να υποχωρήσουν προσωρινά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αντιτρομοκρατική έρευνα για δύο συλλήψεις κοντά σε βάση

Η βρετανική αντιτρομοκρατική συνέλαβε δύο Λετονούς, 32 και 36 ετών, σε βάση της RAF στο Κέιμπριτζσιρ. Εντοπίστηκαν μετά από εύρεση εγκαταλειμμένου οχήματος και δεν συνδέονται με άλλο περιστατικό σε βρετανική βάση.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη στη Βρετανία για φερόμενη επίθεση στη βάση Φέιρφορντ

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν 22χρονο στο Λονδίνο ως ύποπτο για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών σχετικά με φερόμενη συνωμοσία σε βάση της RAF στο Φέιφορντ, που χρησιμοποιούνταν από τις ΗΠΑ για επιθέσεις στο Ιράν.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Την Πέμπτη εξετάζεται η νομιμότητα ερευνών κατά Άντριου

Την Πέμπτη θα εξεταστεί από δικαστή η νομιμότητα των ενταλμάτων που οδήγησαν στη σύλληψη του Άντριου Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ για υπόθεση διαρροής εγγράφων προς τον Τζέφρι Επστιν, την περίοδο που υπηρέτησε ως εμπορικός ακόλουθος.
Νάιτζελ Φάρατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός κατηγορείται για προετοιμασία επίθεσης κατά του Φάρατζ

Ο 28χρονος Βρετανός Τζόσουα Κέρι κατηγορείται για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, μεταξύ αυτών και κατά του Νάιτζελ Φάρατζ, ενώ ήδη διώκεται για τη δολοφονία της πρώην βουλευτή του Reform UK, Αν Γουίντεκομπ.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ελεύθεροι με εγγύηση οι πέντε συλληφθέντες σε βάση

Πέντε Βρετανοί αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, μετά τη σύλληψή τους για υπόθεση εκρηκτικών και τρομοκρατίας κοντά σε αεροπορική βάση που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ. Οι έρευνες συνεχίζονται, εξετάζοντας κάθε ενδεχόμενο.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πέντε συλλήψεις σε βάση που χρησιμοποιήθηκε για επιθέσεις στο Ιράν

Πέντε άνδρες ανακρίνονται από τη βρετανική αστυνομία για υπόθεση εκρηκτικών και τρομοκρατίας, μετά τη σύλληψή τους κοντά στη βάση RAF στο Φέρφορντ. Αναφέρθηκαν από γεωργό που είδε κουκουλοφόρους στα χωράφια της περιοχής.