Φωτο: Shutterstock

Ποινή φυλάκισης 366 ημερών στον Τ. Λαβίδα στις ΗΠΑ για inside-trading

Ο κ. Λαβίδας που βρίσκεται υπό κράτηση από τον Οκτώβριο του 2019 καθώς υπήρχαν σε βάρος του κατηγορίες ότι διέρρευσε εταιρικά μυστικά που υπέκλεψε από τον πατέρα του, Α. Λαβίδα, μέλος του Δ.Σ. της Ariad Pharmaceuticals.

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και μίας ημέρας (366 ημερών) καταδικάστηκε ο Τηλέμαχος Λαβίδας για συμμετοχή σε παγκόσμιο δίκτυο inside-trading,

Ο κ. Λαβίδας που βρίσκεται υπό κράτηση ήδη από τον Οκτώβριο του 2019 καθώς υπήρχαν σε βάρος του κατηγορίες ότι διέρρευσε εταιρικά μυστικά που υπέκλεψε από τον πατέρα του, Αθανάσιο Λαβίδα, μέλος του Δ.Σ. της Ariad Pharmaceuticals.

Ο Jonathan Streeter, συνήγορος του Τηλέμαχου Λαβίδα στις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση της ποινής δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου των 12 μηνών, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου κράτησης, σημαίνει ότι ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας αναμένεται να επιστρέψει στην οικογένειά του σύντομα και πολύ νωρίτερα από την έκτιση της ποινής.

Παρ' όλα αυτά, η απόφαση είναι άδικη. Ο έντιμος βίος του, η απουσία αδιάσειστων αποδεικτικών στοιχείων και μαρτυρικών καταθέσεων στη δίκη, τα νομικά μας επιχειρήματα και ο χρόνος κράτησής του, σε συνδυασμό με τις ελαφριές ποινές και απαλλακτικές συμφωνίες που δόθηκαν σε άλλα πρόσωπα που έχουν παραδεχτεί την ενοχή τους σε αυτή και σε παρόμοιες υποθέσεις, συνηγορούσαν μόνο στην άμεση ελευθέρωσή του κι επιστροφή στην οικογένειά του.

Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας σέβεται την αμερικανική Δικαιοσύνη, αλλά θα προχωρήσει άμεσα σε κατάθεση έφεσης κατά της δικαστικής απόφασης και ποινής του, τις οποίες θεωρεί άδικες προς εκείνον και την οικογένειά του, καθώς εμμένει στην αθωότητά του.

Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας ευχαριστεί ολόψυχα την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του για την αγάπη τους, την αμέριστη συμπαράστασή τους και την ακλόνητη εμπιστοσύνη τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ για Ελλάδα μετά την έξαρση του κορονοϊού

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ προειδοποιεί πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος να προσβληθεί κάποιος από κορονοϊό στην Ελλάδα και είναι περιορισμένοι οι ιατρικοί πόροι στη χώρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποίηση ΗΠΑ για την ιστορική συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου

Η συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, εκτός από την ικανοποίηση των ΗΠΑ, προκάλεσε και την αντίδραση της Τουρκίας που έκανε λόγο για «ανύπαρκτη συμφωνία».