ΓΔ: 2521.18 0.13% Τζίρος: 371.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Δικαστική σφύρα Ευρωπαϊκής Ένωσης

Γαλλία: Μήνυση Κάρε Ότις κατά πρώην επικεφαλής Elite Europe για βιασμούς

Η Αμερικανίδα πρώην μοντέλο Κάρε Ότις υπέβαλε μήνυση στο Παρίσι κατά του πρώην διευθυντή του Elite, Ζεράλ Μαρί, για βιασμό ανηλίκου και εμπορία ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της και επιβεβαιώνει το Radio France.

Η Κάρε Ότις, γνωστό πρώην μοντέλο των δεκαετιών 1980-1990, κατέθεσε μήνυση στο Παρίσι κατά του Ζεράλ Μαρί, πρώην διευθυντή για την Ευρώπη του πρακτορείου μοντέλων Elite. Την είδηση επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της, σύμφωνα με πληροφορίες του Radio France.

Η Ότις, σήμερα 57 ετών και κάτοικος ΗΠΑ, κατηγορεί τον 76χρονο Γάλλο για «βιασμούς σε βάρος ανηλίκων όταν εκείνη ήταν 17 ετών» καθώς και για «εμπορία ανθρώπων», όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η μήνυση κατατέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου του Παρισιού με παράσταση πολιτικής αγωγής από τον δικηγόρο Ματιάς Νταρμόν, ο οποίος εκπροσωπεί επίσης την οργάνωση Innocence en danger. Όπως δήλωσε ο ίδιος, η οργάνωση βρίσκεται «στο πλευρό της Κάρε από την αρχή».

Ο Νταρμόν τόνισε ότι με αυτή τη νομική ενέργεια, «αν άλλα πιθανά θύματα του Ζεράλ Μαρί βρουν το θάρρος, όπως η Κάρε, να καταθέσουν μία αγωγή, θα μπορούσαν να δουν την υπόθεσή τους να διερευνάται σωστά από τους δικαστές του Παρισιού».

Στο κείμενο της μήνυσης επισημαίνεται η ανάγκη για «ενδελεχείς έρευνες» προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα πιθανά θύματα που ενδέχεται να έχουν εκτεθεί σε παρόμοιες ενέργειες.

Η Ότις, που υπήρξε μέλος του κλειστού κύκλου των top model μαζί με τη Ναόμι Κάμπελ, την Κλόντια Σίφερ και τη Σίντι Κρόφορντ, υποστηρίζει ότι τα φερόμενα γεγονότα συνέβησαν στο σπίτι του Ζεράλ Μαρί στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν απουσίαζε η τότε σύντροφός του, το κορυφαίο μοντέλο Λίντα Εβανγκελίστα.

Από την πλευρά της, η Σελίν Μπεκερμάν, συνήγορος του Ζεράλ Μαρί, ανέφερε στο AFP ότι «οι ψευδείς κατηγορίες της Κάρε Ότις έχουν ήδη βρεθεί στο επίκεντρο μιας ενδελεχούς έρευνας, με την υπόθεση να αρχειοθετείται το 2023».

Η Μπεκερμάν εξέφρασε απορία για το πώς μια νέα μήνυση σχετικά με τα ίδια γεγονότα, που φέρεται να διαπράχθηκαν πριν από περισσότερα από σαράντα χρόνια, θα μπορούσε να προχωρήσει «χωρίς να παραβιάζονται οι πιο βασικές αρχές του δικαίου μας». Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «ο Ζεράλ Μαρί έχει εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα της χώρας μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πέντε νεκρά νεογνά εντοπίστηκαν σε σπίτι οικογένειας

Στη νοτιοανατολική Γαλλία, οστά πέντε βρεφών βρέθηκαν στο σπίτι ζευγαριού που μόλις απέκτησε υγιές μωρό. Την ανακάλυψη έκανε ο σύντροφος της μητέρας, με τις αρχές να διεξάγουν έρευνα για δολοφονία ανηλίκων.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Νέες εκκενώσεις λόγω πυρκαγιών, ανησυχία για υψηλές θερμοκρασίες

Απομακρύνονται άλλοι 4.000 κάτοικοι από Λακανό κοντά στο Μπορντό λόγω φόβου για αναζωπύρωση πυρκαγιάς, παρότι το μέτωπο παραμένει σταθεροποιημένο. Συνολικά, 22.000 άτομα έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή από τις 22 Ιουλίου.
Χειρουργική αίθουσα νοσοκομείου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Stago ενισχύει Έρευνα & Ανάπτυξη στην Κίνα για ιατρικό εξοπλισμό

Στη ζώνη ελεύθερου εμπορίου Τιαντζίν, η γαλλική Stago συναρμολογεί αυτοματοποιημένους αναλυτές πήξης αίματος για διανομή στην Κίνα, ενώ έχει πλέον ξεπεράσει το στάδιο απλής παραγωγής και εμπορίας ιατρικού εξοπλισμού.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Χρειαζόμαστε νέα δάση ανθεκτικά στην κλιματική αλλαγή

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πως πρέπει να φυτευτεί και να ανασυσταθεί ένα νέο, διαφορετικό δάσος που να προσαρμόζεται στην κλιματική αλλαγή, μετά τις πυρκαγιές που έχουν κάψει 1.160.000 στρέμματα στη Γαλλία φέτος.