Φωτο: Shuuterstock

Για μια «νέα ομάδα» στο δεύτερο μέρος της θητείας του μίλησε ο Ε. Μακρόν

Αναφερόμενος στην επόμενη φάση της προεδρίας του επιβεβαίωσε εμμέσως έναν ανασχηματισμό εντός των προσεχών ημερών, ενώ απέφυγε να μιλήσει για το αν θα παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού ο Εντουάρ Φιλίπ.

Για «ένα νέο δρόμο» με «μια νέα ομάδα» έκανε λόγο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στην επόμενη φάση της προεδρίας του και επιβεβαιώνοντας εμμέσως έναν ανασχηματισμό του υπουργικού του συμβουλίου που αναμένεται εντός των προσεχών ημερών.

Σε συνέντευξή του σε εφημερίδες της περιφέρειας, ο Μακρόν είπε ότι μια από τις μεταρρυθμίσεις που θα ήθελε να προωθήσει στα τελευταία δύο χρόνια της θητείας του είναι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Παράλληλα, κάλεσε τους Γάλλους να προετοιμαστούν για μια «πολύ σκληρή» οικονομική επάνοδο. «Η ανάκαμψη της οικονομίας, η συνέχιση της επανίδρυσης της κοινωνικής μας ασφάλισης και του περιβάλλοντος, η αποκατάσταση μιας δίκαιης δημοκρατικής τάξης, η υπεράσπιση της ευρωπαϊκής κυριαρχίας», θα είναι στον οδικό χάρτη της επόμενης κυβέρνησης, τόνισε. 

«Θα πρέπει να κάνω επιλογές για να ηγηθώ σε αυτό το νέο δρόμο. Είναι οι νέοι στόχοι της ανεξαρτησίας, της ανοικοδόμησης, της συμφιλίωσης και των νέων μεθόδων που θα εφαρμοστούν. Πίσω θα υπάρχει μια νέα ομάδα», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, αποφεύγοντας ωστόσο να μιλήσει για το αν θα παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού ο Εντουάρ Φιλίπ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Elabe Berger Levrault, το 57% των Γάλλων επιθυμεί να παραμείνει ο Εντουάρ Φιλίπ στην πρωθυπουργία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν παρουσίασε τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό εν μέσω συγκρούσεων

Συνεχίζονται οι συζητήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα συνδικάτα για τα σημεία κλειδιά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού που έχει υποσχεθεί ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.