ΓΔ: 910.29 0.69% Τζίρος: 82.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ο Τζόνσον... προειδοποιεί την Γαλλία για Brexit στις 31 Οκτωβρίου

Αν και είχε δεσμευτεί πως θα υπακούσει στο νόμο που επιβάλλει να υπάρξει συμφωνία για το Brexit, ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποιεί την ΕΕ μέσω Γαλλίας πως το σχέδιο που κατατέθηκε είναι η «τελευταία ευκαιρία».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ότι δεν θα υπάρξει άλλη αναβολή του Brexit, το οποίο προβλέπεται να γίνει την 31η Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι η «τελευταία ευκαιρία» να επιτευχθεί συμφωνία για τους όρους της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε χθες Κυριακή εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης είπε στον γάλλο πρόεδρο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης, ότι η ΕΕ δεν πρέπει να υποπέσει στο σφάλμα να νομίζει πως το ΗΒ θα μπορούσε να παραμείνει σε αυτή «μετά την 31η Οκτωβρίου». Επανέλαβε ότι δεν θα ζητήσει νέα αναβολή του Brexit, παρά το ότι τον υποχρεώνει να το πράξει νόμος που ψήφισε πρόσφατα το βρετανικό κοινοβούλιο, στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στα μέρη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Το σχέδιο Τζόνσον ξεκινάει νέο κύκλο συζητήσεων για το Brexit

Την ίδια στιγμή που ο σύμβουλος του βρετανού πρωθυπουργού σημειώνει πως πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω τεχνικές συνομιλίες με την ΕΕ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός πως οι προτάσεις του Τζόνσον «πρέπει να συζητηθούν».
ΔΙΕΘΝΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει ο Τζόνσον παράταση του Brexit

Αν και έδειχνε απρόθυμος για μια τέτοια κίνηση, ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να στείλει επιστολή στην ΕΕ ζητώντας την παράταση του Brexit με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας.