ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία

Το 99% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ είναι «εντελώς ακίνδυνα», σύμφωνα με Τραμπ

Ο Τραμπ, στην ομιλία του, δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα έχουν ένα εμβόλιο ή μια θεραπευτική λύση για τον ιό «πολύ πριν» το τέλος του 2020. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύθηκε να νικήσει τη «ριζοσπαστική αριστερά» στην ομιλία του για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο, στην οποία καταδίκασε τις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά των μνημείων ιστορικών προσωπικοτήτων ως απόπειρες για την καταστροφή των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε χωρίς στοιχεία ότι το 99% των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ είναι «εντελώς ακίνδυνα». Στην πραγματικότητα, πολλές πολιτείες ανακοίνωσαν αριθμό-ρεκόρ νέων κρουσμάτων της COVID-19. Μόνο στο Τέξας, νοσηλεύονται 7.890 ασθενείς αφού 238 ακόμα άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο.Ο Τραμπ, που έχει δεχθεί κριτική για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία, δήλωσε ότι η Κίνα πρέπει να «λογοδοτήσει» επειδή δεν κατάφερε να περιορίσει την επιδημία.

Η κυβέρνηση είχε οργανώσει ένα θέαμα με πυροτεχνήματα πάνω από το Νάσιοναλ Μολ, καθώς έπεφτε η νύχτα μετά την ομιλία του Τραμπ, παρόλο που η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ είχε προειδοποίησε ότι μια εκδήλωση με πολύ κόσμο θα αψηφούσε τις οδηγίες των υγειονομικών αξιωματούχων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μερικά βήματα πιο πέρα από το σημείο όπου ο Τραμπ εκφώνησε την ομιλία του, διαδηλωτές έκαναν ειρηνική πορεία στους αποκλεισμένους δρόμους γύρω από τον Λευκό Οίκο, την περιοχή που πρόσφατα μετονομάστηκε σε Black Lives Matter Plaza και το Μνημείο Λίνκολν. Βρέθηκαν μπροστά σε άλλους διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα όπως «ΗΠΑ! ΗΠΑ!» αλλά δεν αναφέρθηκαν βίαια επεισόδια.

Εκατομμύρια Αμερικανοί διαδηλώνουν κατά της αστυνομικής βιαιότητας και των φυλετικών ανισοτήτων μετά τη δολοφονία στις 25 Μαΐου του Τζορτζ Φλόιντ, ενός 46χρονου Αφροαμερικανού που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από αστυνομικούς στη Μινεάπολις. Εκτός από το ότι πέτυχαν να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία σε κάποιες πόλεις, κάποιοι διαδηλωτές αποκαθήλωσαν αγάλματα στρατηγών της Συνομοσπονδίας και άλλων συμβόλων που θυμίζουν την εποχή της δουλείας στην Αμερική.

«Πάντα υπήρχαν αυτοί που ήθελαν να πουν ψέματα για το παρελθόν προκειμένου να κερδίσουν δύναμη στο παρόν, αυτοί που λένε ψέματα για την Ιστορία μας, αυτοί που θέλουν να ντρεπόμαστε γι’ αυτό που είμαστε», δήλωσε ο Τραμπ. «Ο στόχος τους είναι η καταστροφή».

Τα σχόλια του Τραμπ την 4η Ιουλίου έρχονται σε συνέχεια της ομιλίας του μία ημέρα νωρίτερα στο Όρος Ράσμορ στη Νότια Ντακότα, όπου κατηγόρησε τους «θυμωμένους όχλους» ότι προσπαθούν να διαγράψουν την Ιστορία και παρουσίασε τον εαυτό του ως ασπίδα απέναντι στον αριστερό εξτρεμισμό.

Μερικούς μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι δημοσκοπήσεις σε βασικές πολιτείες δείχνουν ότι ο Τραμπ βρίσκεται πίσω από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν δημοσιοποίησε με αφορμή την 4η Ιουλίου ένα άρθρο γνώμης που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο και τον κατηγόρησε ότι βρίσκει «νέους τρόπους για να αμαυρώσει και να διαλύσει τη δημοκρατία μας» κάθε μέρα.

Σε μια ξεχωριστή επιστολή του προς χορηγούς, ο Μπάιντεν δήλωσε: «Έχουμε τώρα την ευκαιρία να προσφέρουμε στους περιθωριοποιημένους, τους δαιμονοποιημένους, τους απομονωμένους, τους καταπιεσμένους, ένα κανονικό μερίδιο στο αμερικανικό όνειρο».

Ο Τραμπ, στην ομιλία του, δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα έχουν ένα εμβόλιο ή μια θεραπευτική λύση για τον ιό «πολύ πριν» το τέλος του 2020. Μια τέτοια επιτυχία θα μπορούσε να βοηθήσει την αμερικανική οικονομία και τις πιθανότητες του Τραμπ να επανεκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: 50% φόρος στα καναδικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ από 2027

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με επιβολή επιπλέον 50% φόρου στα καναδικά αυτοκίνητα και χάλυβα από το 2027, κατηγορώντας τον Καναδά για αθέμιτες πρακτικές και τονίζοντας ότι μόνο εγχώρια παραγωγή δεν θα επιβαρύνεται με δασμούς.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν καταρρέει ολοκληρωτικά, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Truth Social ότι το Ιράν "καταρρέει πλήρως", λίγο πριν γνωστοποιηθούν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη χώρα. Το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις κυρώσεις "οικονομική D-Day" κατά του Ιράν.
Δασμοί ΗΠΑ σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Καναδά: Αυξάνεται η ένταση με δασμούς και απειλές

Ο Τραμπ αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση του Καναδού πρωθυπουργού Κάρνεϊ για αντίμετρα στους νέους αμερικανικούς δασμούς, κατηγορώντας τον Καναδά για μεγάλους δασμούς στους Αμερικανούς αγρότες και τονίζοντας «Αρκετά!».
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το Στενό του Ορμούζ «αμερικανικό έδαφος»

Ο Ντόναλντ Τραμπ με νέα ανάρτησή του στο Truth Social επαναλαμβάνει πως το Στενό του Ορμούζ είναι αμερικανικό έδαφος, δημοσιεύοντας ξανά φωτογραφία με τη λεζάντα «ΝΕΟ έδαφος των ΗΠΑ». Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θα δώσει εκκίνηση σε αγώνα αυτοκινήτων στους δρόμους της Ουάσινγκτον

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα δοκιμάσει την πίστα του πρωτοποριακού αγώνα αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Ο αγώνας θα γίνει το διήμερο Σάββατο-Κυριακή.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν δεν έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν δεν είναι έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία», ενώ η Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ, όπου διατηρεί πλήρη έλεγχο και επισημαίνει ότι το Ιράν ίσως επιθυμεί συμφωνία.