ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γκουστάβο Πέτρο Κολομβία

Δικαστής απαγορεύει στον Πέτρο να χρησιμοποιεί το X για εκλογές

Δικαστής στη Μεδεγίν απαγόρευσε στον πρόεδρο της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο, να χρησιμοποιεί το X για εκλογικούς σκοπούς λίγες μέρες πριν τον δεύτερο γύρο, επειδή παραβίασε προηγούμενη σχετική δικαστική απόφαση.

Δικαστής στην Κολομβία απαγόρευσε στον πρόεδρο Γουστάβο Πέτρο να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X για εκλογικούς σκοπούς, λίγες ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο κ. Πέτρο, γνωστός για την έντονη παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει δημοσιεύσει σειρά αναρτήσεων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης. Ο πρόεδρος στηρίζει ανοιχτά τον υποψήφιο της αριστεράς Ιβάν Σεπέδα, ο οποίος θα αναμετρηθεί με τον εκπρόσωπο της λεγόμενης σκληρής δεξιάς, Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια.

Σύμφωνα με την απόφαση δικαστή στη Μεδεγίν, οι αναρτήσεις του κ. Πέτρο παραβιάζουν προηγούμενη εντολή του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου, που του είχε ήδη απαγορεύσει να παρεμβαίνει μέσω X σε ζητήματα που αφορούν τις εκλογές.

Η νέα δικαστική απόφαση υποχρεώνει τον αρχηγό του κράτους να «απέχει» από κάθε είδους «εκλογική προπαγάνδα» ή περιεχόμενο που θα μπορούσε να «ευνοήσει» ή να «βλάψει» οποιονδήποτε υποψήφιο.

Η απαγόρευση θα ισχύσει έως την Κυριακή στις 16:00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), όταν θα κλείσουν τα εκλογικά τμήματα της χώρας. Παράλληλα, το δικαστήριο απαγόρευσε τη χρήση επίσημων διαύλων επικοινωνίας της προεδρίας για δηλώσεις σχετικές με τις εκλογές ή για τοποθετήσεις σε εθνικές και διεθνείς εκδηλώσεις.

Παρά τη δικαστική εντολή, ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο έχει επιτεθεί επανειλημμένα στον αντίπαλο του Σεπέδα, δε λα Εσπριέγια, κατηγορώντας τον –χωρίς να τον κατονομάζει– για «γκεμπελική» και «ψευδή» προπαγάνδα εις βάρος της αριστεράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός και ΗΠΑ: Στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα με Κολομβία

Ένοπλες δυνάμεις του Ισημερινού και των ΗΠΑ πραγματοποιούν εδώ και μήνες κοινές επιχειρήσεις κατά διακινητών ναρκωτικών στα βόρεια σύνορα με Κολομβία, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Εσμεράλδας, Χουάν Χαραμίγιο.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός στην Κολομβία: Έκτακτη ανάγκη σε 15 νομούς, 319 νεκροί

Η Κολομβία κήρυξε 30ήμερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 15 νομούς μετά τον φονικό σεισμό της 10ης Αυγούστου. Ο απολογισμός φτάνει τους 319 νεκρούς, 4.500 τραυματίες και 260 αγνοούμενους. Η κυβέρνηση κινητοποιεί άμεση βοήθεια.
Χρυσωρυχείο στοά υπόγεια
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: 13 νεκροί από κατολίσθηση σε παράνομο ορυχείο

Δεκατρείς νεκροί και επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός από κατάρρευση σε παράνομο χρυσωρυχείο στη νοτιοδυτική Κολομβία. Όπως ανέφερε αξιωματούχος, τα ατυχήματα σε τέτοιες παράνομες εξορύξεις είναι συχνά λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σακίρα υπόσχεται βοήθεια για τα σχολεία στο Τσοκό μετά τον σεισμό

Η Σακίρα θα χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση σχολείων στην Κολομβία, μετά τον φονικό σεισμό της 10ης Αυγούστου. Το ίδρυμά της, Pies Descalzos, στηρίζει εκπαιδευτικά έργα στο Τσοκό για πάνω από 20 χρόνια.
Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος στην Κολομβία: Υπουργός χαλαρώνει σε παραλία μετά τον σεισμό

Ο υπ. Στεγαστικής Πολιτικής της Κολομβίας δέχτηκε σκληρή κριτική όταν φωτογραφήθηκε να χαλαρώνει σε παραλία, λίγες μέρες μετά τον φονικό σεισμό που άφησε χιλιάδες άστεγους και σχεδόν 300 νεκρούς στη χώρα.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Γυναίκα θυσιάστηκε για να σώσει τον σκύλο της στο σεισμό στην Κολομβία

Ο Μίτσαελ Ρουίς εξιστορεί πως η αδελφή του Λένι θυσιάστηκε για να σώσει τον σκύλο της, Σαλομόν, κατά τον φονικό σεισμό στην Κολομβία. Η συγκινητική ιστορία τους έχει διαδοθεί στα κοινωνικά δίκτυα.