ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο βήμα
Φώτο: Shutterstock

Ο Κ. Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων Βρετανίας

Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων Νικήτα στην Αθήνα, τονίζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ στη θρησκευτική ελευθερία και τους δεσμούς με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, σύμφωνα με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

Η κ. Γκίλφοϊλ ανέφερε στο «Χ» ότι εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο «τη σταθερή δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας, καθώς και την αδιάκοπη υποστήριξή μας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α΄ και την πνευματική αποστολή του».

Όπως σημείωσε, «συζητήσαμε επίσης για τους βαθιούς δεσμούς πίστης που συνδέουν τις Ηνωμένες Πολιτείες με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο Μόσχας Ρωσία
ΔΙΕΘΝΗ

FSB: Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν για τρομοκρατική απειλή στη Μόσχα

Η FSB ανακοίνωσε ότι, μέσω πληροφοριών από τις ΗΠΑ, προετοιμάζει μέτρα για αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα. Η αμερικανική πρεσβεία ενημέρωσε για απειλή στο Πάρκο Tsaritsyno και συνεργάζεται με τις ρωσικές αρχές.
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Χαμενεΐ: Αν οι ΗΠΑ μας ξαναπλήξουν θα δώσουμε απάντηση άνευ ορίων

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοζντάμπα Χαμενεΐ, προειδοποίησε αυστηρά τις ΗΠΑ να μην επαναλάβουν επιθέσεις κατά του Ιράν και τόνισε ότι κάθε νέα επίθεση θα απαντηθεί «χωρίς γεωγραφικά όρια» από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις.
αστυνομία Βανκούβερ δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη επίθεση με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες στη βόρεια Καλιφόρνια

Ένοπλη επίθεση σε κατάστημα Halloween σε εμπορικό κέντρο στο Φέρφιλντ Καλιφόρνιας άφησε έναν νεκρό και έξι τραυματίες. Ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης, ενώ τρία από τα θύματα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστής απαγορεύει στην κυβέρνηση Τραμπ να απειλεί εκλογικούς αξιωματούχους

Δικαστής στις ΗΠΑ διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης να σταματήσει τις απειλές δίωξης κατά αξιωματούχων που δεν εφαρμόζουν τις οδηγίες Τραμπ για τον αποκλεισμό μη πολιτών από την ψηφοφορία, λίγο πριν τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές.
Σύστημα Patriot σε δράση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η πώληση πυραύλων Patriot στην Ουκρανία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πιθανή πώληση 500 πυραύλων Patriot στην Ουκρανία, αξίας άνω των δύο δισ. δολαρίων. Η συμφωνία χρειάζεται έγκριση Κογκρέσου και η Ουκρανία θα χρηματοδοτήσει με διεθνείς συνεισφορές και ευρωπαϊκό δάνειο.
Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εφετείο απορρίπτει ξανά το αίτημα για μη καταμέτρηση 20.000 ψήφων

Αμερικανικό Εφετείο απέρριψε και δεύτερη φορά το αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ για απαγόρευση καταμέτρησης επιστολικών ψήφων στην Καλιφόρνια, παρά τους ισχυρισμούς για μη Αμερικανούς ψηφοφόρους, λίγο πριν τις ενδιάμεσες εκλογές.